RightLeft
 
 

Ett billigare alternativ

Det är en dröm för många att ha sitt alldeles egna lantbruk. Att ens dagliga kontor är ute bland korna. Ta hand om jorden, plantera för att sedan skörda och använda det som mat till djuren.

Det första man möts av på morgonen är doften av djur och lantbruk. Lantbruk har en egen doft, är man inte van vid den kan den tyckas lukta starkt. Men för den som är van vid det är det precis som med hästar, det stinker inte, det doftar. Det är en stor skillnad. Det är ett ständigt jobb att hålla igång ett lantbruk. Det är stora summor man arbetar med. Man försöker vara självförsörjande åt sina djur, men även sälja en större del så allt går runt. På ett lantbruk behöver man planera inför året så man sår av det som behövs och som man kan tjäna en slant på. För att hålla det uppe och få det att funka behöver man planera.

Massor att tänka på

Tror ni en stadsmänniska hade klarat att komma ut på en gård och göra allt arbete där för en vecka? Det är otroligt mycket svårare än vad man kan tro. För en bonde i stan blir det nog väldigt tråkigt då man ofta är i så full gång hela tiden. När man har ett lantbruk behöver man tänka på allt. Inget år är detsamma, hur är vädret för året, hur bra skörd kommer det att ge, och så vidare. Vädret tar inte hänsyn till att kostnaderna omkring är desamma. Som bara i elkostnader, ni kan ju tänka er hur dyrt det är för ett helt lantbruk. Det är en summa som inte alls går att jämföra med elen man har i sin lägenhet eller hus.

Moderna tider

I dag är det helt andra tider än vad det var för några år sen. Många använder sig i dag av solceller för lantbruk. Detta gör det betydligt billigare med elkostnaderna. Som ett stort lantbruk tjänar man snabbt igen själva investeringen av solcellerna. Solens strålar omvänds till energi som sedan ger el som ni använder er av. För att komplettera det hela kan man även ha ett elaggregat för djuren som går på solceller. Aggregatet behöver ständigt vara i gång, i alla fall så länge djuren är ute. Man vet aldrig när de bestämmer sig för att gräset är grönare på andra sidan. Med solceller även där kompletterar det allt väldigt bra. Köp dina solceller i dag.

29 Jul 2021

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare