RightLeft
 
 

Blogg

RSS

Så hittar man rätt mäklare i Farsta

16 Jan 2023

Valet av mäklare har stor betydelse för hur mycket man tjänar vid en bostadsförsäljning. Men hur hittar man rätt mäklare i Farsta, och vad mer ska man tänka på?

En bostadsförsäljning är en viktig affär. Framförallt om man har ett bostadslån att betala tillbaka eller om man behöver köpa en ny bostad. Därför gäller det att försöka få ut så mycket som möjligt vid försäljningen. För att lyckas med det måste man locka rätt spekulanter.

Hur bostaden annonseras ut till försäljning är en viktig del i detta. Både den text och de bilder som presenterar bostaden måste vara proffsigt gjorda. Men för att det ska bli bra bilder måste också bostaden visas upp från sin bästa sida. Idag finns det mäklare som även erbjuder styling eller som talar om hur man kan förbättra sin bostad utseendemässigt för att locka spekulanter.

Mäklare som erbjuder gratis värdering av bostaden

Valet av mäklare kan också ha stor betydelse för hur mycket man får ut vid en bostadsförsäljning i Farsta. Många gånger är det bäst att utgå från sig själv och välja den mäklare som man får bäst förtroende för. Bjud gärna hem några stycken för en bostadsvärdering. En seriös mäklare erbjuder gratis värdering utan att man förbinder sig till någonting.

Glöm inte att fråga vad som ingår i priset och hur mycket mäklaren tar betalt för sina tjänster. Är det en professionell fotograf som fotograferar bostaden, och får man hjälp med styling? Var annonseras bostaden ut, och hur många visningar hålls?

Ta hjälp av www.mäklarefarsta.com för att ta del av en gratis värdering. 

Smidigare och tryggare med en mäklare i Sollentuna

15 Jan 2023

Ska du sälja din bostad så vill du få ut så mycket som möjligt. Med en bra mäklare från Sollentuna så blir försäljningen av bostaden tryggare och går snabbare.

Först var tanken att Amy själv skulle sälja sin lägenhet i Sollentuna. Men hon insåg snart att det var alldeles för mycket att göra. Hon försökte ta bilder och jämförde med andra bostäder som skulle säljas. Hennes bilder såg ut som om en treåring stått bakom kameran. Att skriva en annons om sitt hem var heller inte så enkelt.

Räckte det med “Lägenhet i Sollentuna, två rum och kök, 53 kvm’’? Nej, inte tillräckligt bra för att nå ut till rätt kunder. Framförallt inte när det handlar om stora summor, då kan lite mer information än så vara nödvändigt. För Amy handlade det om att spara pengar, men hon insåg att hon kanske faktiskt får ut mer om hon har en mäklare vid sin sida.

Mäklare visar det bästa i bostaden

Amy vände sig till en mäklare som tog emot henne med öppna armar. De började med att göra en värdering av lägenheten. Den var högre än vad Amy trodde den skulle vara. Därefter gjordes en besiktning. När allt var klart var det bilder som skulle tas, denna gången av en professionell fotograf som kunde ta bilder i bostäder.

Mäklaren satte ihop en bra och välkomnande annons om bostaden och beskrev även området. Sedan lades den ut på mäklarens hemsida. Vilket gjorde att trycket blev högt då de redan hade spekulanter.

Sundsvall – staden som ger dig all anledning att kontakta en mäklare

9 Jan 2023

Mäklare i Sundsvall har ett lätt jobb när de ska sälja in sin stad till de som funderar på att köpa bostad i Norrland. Sundsvall har nästan allt och lite till!

Många människor har en dröm om Norrland. Gäller det även dig? Snö hela vintern och ett trevligt samtalsklimat där man inte använder för många ord i onödan. Det är i alla fall en av de stereotypiska beskrivningar av Norrland många svenskar har.

Om den stereotypen stämmer eller ej, kan låtas vara osagt. Oavsett vilket trivs många människor med att bo i Norrland, och de som inte bor där vill ofta pröva på det någon gång i livet. Fast helst utan att flytta alltför långt från södra Sverige. Och i det läget är Sundsvall helt perfekt.

Mäklare skulle ärligt kunna påstå att Sundsvall har allt

Precis som någon av Sundsvalls alla mäklare kan berätta för dig, är Sundsvall en riktigt trevlig stad som skulle kunna påstås har allt. En fantastisk konsertlokal i spöklika Tonhallen, goda möjligheter till att utöva sport såväl sommar som vinter och nära till vatten för den som gillar sådant.

Det ska dessutom enligt uppgift finnas en riktigt bra Tapas-restaurang på huvudstråket i stan. För att inte tala om att Sundsvall är rockbandet Takidas hemstad! Sundsvall skulle sannerligen kunna beskrivas som en stad för alla. Om du är intresserad av att se vilken typ av bostäder som finns ute på marknaden i Sundsvall just nu, bör du kontakta en lokal mäklarfirma. Läs mer om mäklarfirma i Sundvall här: www.mäklaresundsvall.net

Så kan en mäklare på Hisingen hjälpa dig bort från Göteborg

9 Jan 2023

När du trotsar dina lokalpatriotiska vänner och väljer att flytta från Göteborg kan en bra mäklare på Hisingen hjälpa dig få ett bra pris för din lägenhet.

Varför i hela fridens namn vill du flytta från härliga Göteborg? Sveriges framsida och allra bästa stad? Du som har tröttnat på västkusten kommer sannolikt behöva ha ett svar redo på dessa frågor. Men stay strong, som de brukar säga i USA! Om du inte vill bo i Göteborg längre ska du inte göra det.

När du pratar med de lokalpatrioter som själva ALDRIG skulle kunna tänka sig att lämna Göteborg, kan du fråga dem om de kanske skulle kunna tänka sig att lägga ett bud på din lägenhet? Även om de vill bo kvar i samma stad ska de väl inte tvunget stagnera – en flytt innanför stadens Göteborgs gränser kan pigga upp dem på samma sätt som flytten till Stockholm kommer pigga upp dig.

Kan en mäklare på Hisingen få ut stockholmspris för din lägenhet i Göteborg?

Om dina vänner av någon anledning inte nappar på ditt erbjudande, kan en mäklare på Hisingen hjälpa dig med försäljningen istället. För dina vänner är otroligt nog inte ensamma i att tycka att Göteborg är en fantastisk stad att bo i. Varje år flyttar allt fler människor in till Göteborg, och Hisingen är dessutom ett populärt område för nyinflyttade.

Du som ska sälja lägenhet på Hisingen har alltså goda chanser att få ett bra pris, eftersom efterfrågan är så stor. Ett med Göteborgsmått mätt bra pris, alltså. Du kommer sannolikt inte kunna köpa lägenhet innanför tullarna i Stockholm för samma peng. Men det är en annan fråga. Alla städer har sina sidor.

Ring en mäklare i Östersund – första steget för flytten

5 Jan 2023

En mäklare jobbar visserligen främst för säljaren, men är ändå den person du ska kontakta när du vill köpa boende i Östersund. Annars händer ingenting.

Varför skulle man inte vilja bosätta sig i Östersund? Det är en fråga som du borde ställa dig. Jämtland är ett mycket vackert landskap med höga berg, ljuvlig skog och frisk luft. Med andra ord finns det mycket goda skäl till varför du borde lyfta luren, ringa en mäklare och be honom eller henne att ta fram bostäder till salu i Östersund för dig att titta på.

Visst, det går att argumentera för att det ligger långt norrut. Att det är kallt och mörkt stora delar av året. Men ärligt talat, är det inte faktorer som är värda att stå ut med? Med tanke på fördelarna borde det vara en så kallad “done deal”, som man säger på engelska.

Mäklare hjälper dig hitta rätt

Ytterligare en fördel är att Östersund ligger mycket nära Åre. En skidort som lockar mängder med turister från Sverige och utlandet varje år. Så, om du inte själv vill bo i bostaden kan du säkert hyra ut den under skidsäsongen och tjäna gott med pengar. Det är ett alternativ värt att överväga.

Men det är klart, ingenting av det kommer att bli verklighet om du inte tar första steget och hör av dig till en mäklare. Ingenting sker nämligen automatiskt. Däremot kan mäklaren förstås hjälpa dig mycket på traven, även om han eller hon i första hand jobbar för säljaren. För att hitta rätt mäklare så kan du besöka www.mäklareöstersund.net.

Ekonomisk förvaltning – kan göra stor skillnad

2 Nov 2022

Ekonomisk förvaltning kan mycket väl vara det som räddar en verksamhet som exempelvis en bostadsrättsförening. Åtminstone om du inte själv har tiden som krävs.

Det spelar egentligen roll om du så är ett genialiskt mattesnille. Det kan bli klurigt med siffror ändå. Särskilt om det är mång av dem och tiden dessutom är knapp. Vilken företagare eller bostadsrättsstyrelse som helst skulle säkerligen svettas ordentligt när det börjar närma sig slutet på året och man inser att man ligger back i både bokföring och redovisning.

Men se, det behöver inte vara någon katastrof. Idag finns det många som kan det där med ekonomi som du kan vända dig till för att få stöd och hjälp. Det brukar kallas för ekonomisk förvaltning. Och det kan fungera helt och hållet utifrån hur stort ditt behov egentligen är.

Ekonomisk förvaltning på egna villkor

För det är det som är det fina med företag som arbetar med ekonomisk förvaltning. Kanske känner du att det bara är deklarationen du inte hinner med. Då kan du lämna över just det ansvarsområdet. Andra känner att de behöver hjälp med allt från redovisning till löner och allmän rådgivning. Då går det naturligtvis lika bra.

När allt kommer omkring är det liksom inte värt att chansa med någonting så viktigt som ekonomin. Konsekvenserna kan bli rätt stora om siffrorna inte är i sin ordning. Du kan inte minst få problem med Skatteverket, som visserligen är väldigt behjälpliga. Men om det vill sig riktigt illa kan det bli juridiska följder.

Bostadsanpassning i Stockholm ger trygghet

10 Oct 2022

Det går att bo kvar om man blir sjuk eller rörelsehindrad. Det krävs bara en bostadsanpassning i Stockholm så att vardagen underlättas så mycket som möjligt.

Kommunen kan bevilja bidrag för bostadsanpassning i Stockholm, och själva jobbet görs av företag som är specialister på det. Kontakta dem och be om hjälp. Det kan gälla allt från att ta bort trösklar till att göra specialbyggda modeller för inredningen. Allt för att den som har drabbats av olyckshändelse eller sjukdom ska kunna klara vardagen hemma.

Det är skönt att kunna bo kvar i sitt hus även om man har råkat bli sjuk eller rörelsehindrad. Det går att installera trapphissar, bygga om duschrum, sätta upp rullstolsramp utanför ytterdörren och mycket mer, beroende på vad som behövs. Kombinerat med hjälpmedel som permobil, käppar och kryckor, dynor och handtag kan alla få stöd i vardagen.

Professionella lösningar med bostadsanpassning

De företag som är experter på bostadsanpassning har redan gjort flera sorters speciallösningar på bostadsproblem, och de vet precis vad som behövs i varje enskilt fall. Deras erfarenhet kommer till stor nytta när det gäller att avgöra vad som behövs och hur stort utrymme som krävs.

Bara att få en bredare passage in på toaletten och att ta bort onödiga trösklar i huset gör väldigt mycket. Men det finns också skåp som kan höjas och sänkas och speciella handtag som monteras på väggarna. Man kan också ha dörrar som öppnas med automatik. Man blir mer självständig och oberoende av andra när man begär bostadsanpassning.

Flyttstädning i Stockholm en enorm hjälp

24 Sep 2022

Inte många människor idag har tid över till saker som inte vanligtvis ingår i vardagen. Så när det kommer till flyttstädning i Stockholm behövs hjälp.

Ann Britt och Krister hade köpt ett hus utanför Stockholm och flyttdatum var bestämt. Lägenheten hade de lyckats få såld till ett bra pris. Som många andra skulle de släppa lägenheten en månad efter inflyttning i huset. De hade resonerat att de då kunde ta hand om flytten och städningen i lugn och ro.

Det stämmer att när något verkar för bra för att vara sant så är det så. De förra ägarna var på semester när landet de rest till råkat ut för en översvämning. Flygplatsen låg under vatten och de var fast. Hur skulle Ann Britt och Krister nu hinna med flytt och städning? Huset var ju fullt av parets alla saker.

Lämnar över flyttstädningen till städfirma

Oroade över hur lång tid det skulle ta tills de kunde flytta, packade de så mycket de kunde. När de förra husägarna kom hem var det lite mindre än två veckor till lägenheten de sålt skulle vara utrymd. De bestämde sig för att kontakta en städfirma för att få hjälp med flyttstädningen. De hade tillräckligt att göra.

Sedan tog de kontakt med säljarna och frågade om de inte också kunde göra likadant. Det var trots allt de som hade försatt alla i den nuvarande situationen. De höll med om att en städfirma skulle göra deras flyttstädning i Stockholm betydligt snabbare än de själva. I slutänden löser sig allt och det hade de flyttstädningen att tacka för.

Dolda fel vid köp av hus

13 Sep 2022

Det mesta kan förhindras genom att besikta huset innan köp. Men det är inte helt ovanligt att dolda fel dyker upp i hus trots att man inte trott det möjligt.

Anders och Marina hade bott i sitt hus i ett år och trivdes förträffligt. De hade köpt det i ett fantastiskt skick då det mesta var nyrenoverat. Det bästa var den senaste renoveringen med nytt kök och nytt badrum. Visst hade det kostat med ett så bra hus men det hade det varit värt.

Så såg de plötsligt en utbuktande kakelplatta i badrummet och började ana oråd. Någonstans hoppades de dock att de hade fel. För visst var det omöjligt. Tyvärr stod det ganska snabbt klart att det rörde sig om en fuktskada. Vid närmare granskning visade det sig vara något som man kallar dolda fel.

Dolda fel i hus påpekas i tid

De började med att kontakta en advokatfirma för att få veta hur det fungerade. Kunde de få hjälp med kostnaderna att renovera? Enligt advokaten kunde de ta upp ett dolt fel i hus upp till tio år, om det var så att det var ett fel som uppstått exempelvis under renovering. Så denne trodde att de hade en stor möjlighet.

En mätning gjordes och den visade att det var mycket fukt i väggen som indikerade att något inte gjorts rätt. Därefter hjälpte advokaten till med att kontakta säljaren och informera om problemet. Allt engagemang slutade med att de fick pengar tillbaka för att renovera badrummet. Renovering skulle bara vara i syfte att laga problemet och fick inte bli ett nytt badrum.

Stängsel skyddar företag i Gävle

2 Sep 2022

Företag som har problem med inbrott letar efter lösningar som kan avhjälpa problemet. I Gävletrakten kan man välja bra stängsel för att skydda sina byggnader.

Styrelsen diskuterade problemet som än en gång hade drabbat företaget. Det hade varit inbrott i byggnaden där de har sitt lager. Saker hade stulits. Detta var en ekonomisk förlust, men det gjorde även att alla kände sig otrygga då de ibland arbetade kvällar för att packa produkter som skulle ut till kund.

Efter att ha pratat i ihop sig bestämde de att Mikael, en i styrelsen, skulle ta reda på om det fanns något företag som kunde göra och sätta upp ett stängsel som åtminstone skulle se till att det blev besvärligt för de som olagligen hade tagit sig in och plockat med sig saker.

Högt stängsel med taggtråd i Gävle

Redan följande morgon kallade Mikael till ytterligare ett styrelsemöte. Han hade varit i kontakt med ett företag som gjorde stängsel i Gävle och ville att en representant från företaget skulle vara med och berätta om vilka stängsel de kunde stå till tjänst med för att göra fastigheten säkrare. De andra samtyckte och mötet genomfördes.

De lyssnade och tackade sedan ja och skulle få ett kostnadsförslag. Representanten hade rekommenderat ett industristängsel. Ett kraftigt stängsel och stolpar av rostfritt stål som hade taggtråd längst upp. Han hade visat olika typer av grindar som kunde vara intressanta. De kom överens om att han skulle skicka kostnadsförslag och när de tagit beslutet kunde arbetet börja.

Genomför en säker dränering i Stockholm

31 Jul 2022

Det behövs en säker och erfaren expert till dränering i Stockholm, så att det blir rätt gjort. Anlita ett företag som är specialister på flera olika metoder.

En dränering görs ganska sällan, och den förväntas hålla länge. Om du misstänker att du har för mycket fukt runt ditt hus är det smart att be ett expertföretag att komma och kolla läget. Tänk på att fuktskador medför både arbete och kostnader, så en extra koll kan vara en fullt befogad utgift.

Kanske behöver man gräva på tomten och lägga ut dräneringsrör, men en dräneringsfirma gör allt jobbet åt dig. De är experter på dränering i Stockholm. De kan också avgöra om man ens behöver gräva. När allt är i ordning kan du tryggt lägga plattor eller göra andra utsmyckningar därhemma.

Isolerande mattor kompletterar dränering

Vill du undvika fuktskador framöver, till exempel i en nyinredd källare, finns det speciella väggmattor som isolerar mot fukt. Många använder värmefläktar för säkerhets skull. Din dräneringsfirma ger dig alla råd du behöver, och du får rekommendationer som passar just för ditt hus.

Det är värdefullt att kunna visa på en god dränering om du en gång vill sälja huset. Det är lika viktigt med dränering i Stockholm som att ha ett tak som håller tätt. Båda dessa saker är bra att ha dokumenterade vid en framtida husförsäljning, och båda sakerna bör utföras av proffs, som har lång erfarenhet och god kunskap. Det är tryggt också för dig som vill bo kvar länge i ditt hus.

Med ett saxgaller får du ett stabilt inbrottsskydd

15 May 2022

Både privatpersoner och företag behöver effektiva skydd mot inbrott. Det finns många olika typer av inbrottsskydd och ett saxgaller är ett pålitligt alternativ.

Ett inbrott kan ske överallt och när som helst hos såväl företag som hos privatpersoner. Det kan bli en mycket obehaglig och dyr historia. Både känslomässigt och ekonomiskt så är ett inbrott mycket påfrestande och bör förhindras så gott det går. Om du inte har ett fullgott skydd så är det dags att skaffa det redan i dag.

Det finns många olika sorter av effektiva inbrottsskydd som du kan välja bland. Om du väljer ett klassiskt saxgaller så kan det anpassas efter din verksamhet och den yta som behöver skyddas. Dessa galler är mycket kraftfulla och ger ett säkert skydd samtidigt som de är stilrena och snygga.

Var någonstans passar ett saxgaller och hur fungera det?

Du kanske funderar på var den här typen av galler passar bäst? Ett saxgaller kan med fördel monteras i butiker och köpcentrum. Det går även utmärkt att använda som avskärmning eller om en lokal behöver delas upp i flera delar. Användningsområdet är mycket stort och det är ett bra alternativ till exempelvis gallergrindar.

Gallret tillverkas som enkelgaller eller pargaller, med uppfällbar bottenskena som gör att golvöppningen är fri från hinder. Saxgaller är en flexibel lösning och finns i många olika format. De styrs manuellt och dras till och från i sidled. Den här typen av galler kan ersätta rullgaller eller rulljalusier om det inte är högt nog för att montera dessa.

Grannen i Stockholm hade gjort radonundersökning

8 Apr 2022

Höga halter av radon är skadliga för oss människor. Misstänker man att det kan vara fallet hemma kan det vara klokt att göra en radonundersökning i Stockholm.

Lisa hade varit över hos grannen på en fika. När hon kom hem hade hon något oroande att berätta för sin man Lars. Hon hade fått veta att en av grannarna längre ner på gatan fått problem med lungorna och nu hade det visat sig att de hade radon i huset. Troligtvis i den blåbetong som använts vid bygget.

Nu blev även Lars orolig. Vad han mindes hade husen i området byggts under samma tidsrymd. Därför var det inte helt omöjligt att även deras hus byggts med samma typ av betong. Även om det inte behövde vara så.

Ville inte chansa och bokade en radonundersökning i Stockholm

Paret kontaktade ett företag som arbetade med radonundersökning i Stockholm. Firman kom till huset med radonmätare som skulle placeras i två olika rum per våning. Där skulle de stå och samla in data under två till tre månader för att sedan lämnas för analys.

Det var lite frustrerande att vänta tyckte Lars, men hade de bott där i tio år kunde inte några månader till göra skillnad. Ingen av dem hade några fysiska symtom som visade på radonpåverkan.

Efter väntetiden blev de kontaktade av firman igen och fick veta att deras hus var radonfritt. De var så glada att de tagit beslutet om radonundersökningen. Nu kunde de andas ut och slippa oroa sig i onödan.

Överlåtelsebesiktning viktig vid husköp

25 Feb 2022

Att inte göra en överlåtelsebesiktning kan vara riskabelt. Då har man ingen aning om husets egentliga skick. Vill man ändå göra köpet är det viktigt att lägga till en klausul i kontraktet.

Det var dags att bestämma sig. Per och Anna hade tittat på hus i evigheter. Nu hade de äntligen hittat ett som de båda tyckte om. De hade noga diskuterat vad de ville att huset skulle innebära. Kommit överens om att de båda ville ha ett inflyttningsklart hus. Men att de kunde tänka sig mindre renoveringar inom en snar framtid.

De pratade med mäklaren och berättade om sitt beslut. Samtidigt sa de att de ville göra en överlåtelsebesiktning innan de skrev kontrakt. Något som mäklaren tyckte var en bra idé, och han skulle vidarebefordra informationen till säljaren.

Intressant överlåtelsebesiktning

När det var dags för överlåtelsebesiktningen var Anna och Per på plats. De ville gärna vara med och ha möjlighet att ställa frågor. Besiktningsmannen informerade om att hon skulle göra en okulärbesiktning. Vilket innebar att hon skulle gå igenom alla utrymmen noga. Även krypgrund och vind. En fuktindikering skulle göras i våtutrymmen, men även i andra delar av huset. Allt för att utesluta fuktskador.

När Anna frågade om el och rör visade det sig att det inte ingick. Okulär innebär att det är synliga fel. Förutom besiktningen är säljaren tvungen att berätta om de fel och brister de har kunskap om.

Paret var nöjda med besiktningen som gick bra, inga oroande fel hade visat sig. Nu kunde de skriva på kontraktet och flytta in.

Köp en pool som passar er trädgård

17 Sep 2021

Ska ni köpa er en pool men vet inte riktigt vilken modell ni ska välja bland alla pooler? Att ha en pool hemma i trädgården inbjuder både till svalka och lek, för de stora såväl som för de små.

Vad kan väl vara bättre på sommaren än att ha en egen pool hemma? Att kunna kliva ur morgonrocken, efter dagens första kopp kaffe, för att hoppa i och ta ett dopp? Att ha pool hemma är inte bara något som är välsignat för barnfamiljer. En pool kan vi alla njuta av en varm sommardag. Så varför inte köpa pool det här året och låta alla i familjen få njuta lite extra under varma sommardagar? Att köpa pool behöver inte vara vare sig speciellt avancerat eller dyrt. Välj att köpa en pool som inte tar upp så mycket plats om trädgården inte är så stor.

Härliga dagar med pool

En pool inbjuder till så mycket mer än bara svalka under heta dagar. Det är även en plats för lek, för de vuxna och för alla barnen. Om man som vuxen har sitt barnasinne kvar och tycker om att bada och leka i vattnet, kan man få riktigt härliga stunder tillsammans med familjen. Ska ni köpa pool och även har barn i familjen så är det nästan garanterat att ni alla får en härlig tid tillsammans. Ni kanske inte ens behöver lämna hemmet på hela semestern. För vem behöver bada i en sjö när man har köpt en egen pool?

← Äldre inlägg

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare