RightLeft
 
 

Blogg

RSS

Fönsterrenovering med energiglas i Stockholm

23 May 2023

Plågas du av höga energikostnader? Med fönsterrenovering med energiglas i Stockholm kan man förbättra fönstrets u-värde så att mer värme stannar kvar inomhus.

I ett land som Sverige där man är i behov av uppvärmning en större del av året lönar det sig att se till att ha energisnåla fönster. Men att byta ut gamla fönster mot nya är kostsamt. I stället kan man renovera sina dåliga fönster och göra om dem till energifönster.

Det finns olika tekniker för att göra om gamla fönster till energifönster. Ett vanligt sätt är att förse glasen med en lågemissionsbeläggning som gör att värmen reflekteras tillbaka in i rummet. Men man kan även fylla hålrummet mellan rutorna med en särskild gas som isolerar och ser till att värmen stannar kvar inomhus.

Fönsterrenovering är bra för miljön

En fönsterrenovering är bra för miljön på flera sätt. Dels återanvänder man gamla fönster vilket gör att man slipper såga ner träd för att tillverka nya. Genom att se till att fönstret får ett bättre u-värde ser man till att mer av värmen stannar kvar inomhus. Det går på så vis att öka värdet på huset med en fönsterrenovering i Stockholm. Detta eftersom många som köper hus idag också tittar på uppvärmningskostnaderna.

Hur mycket det kostar att göra om sina gamla fönster till energifönster beror på vilken teknik som används. Men säkert är att man så småningom alltid har igen sin investering i sänkta uppvärmningskostnader. Det kan vara bra att känna till att rot-avdraget även gäller för fönsterrenovering.

Förvaltning av bostadsrätter i Stockholm

21 May 2023

Om din bostadsrättsförening är relativt liten kan kostnaden för egen förvaltning bli orimligt hög. Det går att lägga ut teknisk förvaltning i Stockholm.

Du är sedan flera år ordförande i en bostadsrättsförening. Det är återigen dags för årsmöte i föreningen och du befarar att de boende kommer att knorra när årsredovisningen kommer att presenteras. Inte nog med att energikostnaderna har gått i taket. Dessutom blir kostnaden för själva förvaltningen av fastigheterna allt högre för varje år som går.

Vid ett styrelsemöte inför årsmötet tar du upp en känslig fråga. “Ska vi inte se om vi kan lägga ut den tekniska förvaltningen på ett separat bolag?”, nämner du försiktigt. Reaktionen är den du förväntade dig. “Då tappar vi ju helt och hållet kontrollen av våra fastigheter”, påstår en ledamot.

Offert på förvaltning i Stockholm

Som långvarig ordförande är du van vid att bemöta kritiska invändningar från styrelsen. “Det kan ju inte vara fel att ta in offerter från företag som sysslar med förvaltning för BRF i Stockholm”, svarar du med bestämd röst. “Ett sådant företag har ju en bred erfarenhet från olika föreningar som kan leda till flera besparingar”, poängterar du samtidigt som flera ledamöter instämmer.

Styrelsen tar således in offerter på teknisk förvaltning av fastigheterna. Offerterna omfattar förutom daglig skötsel också viktiga utredningar av exempelvis läckage av energi. För att ventilationen ska fungera kan företaget som väljs också göra en OVK-utredning. Att utreda brandskyddet är en annan uppgift. Och inte minst kan företaget se till att långsiktiga underhållsplaner kommer på plats.

Hitta en pålitlig takläggare för ditt tak

13 May 2023

Ett starkt och hållbart tak är en grundläggande del av alla hus. Det är en av de första försvarslinjerna mot de olika elementen som kan skada ditt hem, från kraftiga stormar till tung snö och regn.

Även om taket är gjort för att hålla i cirka 50-60 år, kommer det oundvikligen behöva repareras eller underhållas på rätt sätt för att fortsätta skydda ditt hem. En professionell takläggare kan hjälpa dig att göra detta på ett effektivt sätt.

Undvik dyra vattenskador med tidig reparation

Om du misstänker att ditt tak behöver repareras eller underhållas är det viktigt att ta tag i det så fort som möjligt. Om du ignorerar problemet kan det leda till allvarliga vattenskador på ditt hem, vilket är både svårt och dyrt att reparera. Det är därför viktigt att du anlitar en pålitlig takläggare som kan identifiera och åtgärda problemet på ett säkert och effektivt sätt.

Förläng livslängden på ditt tak

Ett välunderhållet tak kan hålla i många år, beroende på material och klimatförhållanden. Det är dock viktigt att du tar hand om ditt tak genom att genomföra regelbundna inspektioner. Genom att upptäcka eventuella problem i tid kan du förlänga livslängden på ditt tak och undvika kostsamma reparationer i framtiden.

Inspektera ditt tak regelbundet

Du kan genomföra en enkel inspektion av ditt tak själv för att upptäcka eventuella problem. Titta efter tecken på fukt och vattenskador i vinden och inspektera takets yttre delar minst en gång om året. Om du upptäcker några skador är det viktigt att du agerar snabbt för att minimera risken för ytterligare skador. En erfaren takläggare kan hjälpa dig att genomföra en mer omfattande inspektion och identifiera eventuella problem som du kanske inte märker.

Välj rätt material för ditt tak

Det finns många olika material att välja mellan när det gäller tak. Valet av material beror på olika faktorer, inklusive klimatförhållanden och omgivande miljö. En erfaren takläggare kan hjälpa dig att välja rätt material för ditt tak baserat på dina behov och preferenser.

Anlita en professionell takläggare för bästa resultat

Att anlita takläggare i Stockholm kan hjälpa dig att säkerställa att ditt tak blir ordentligt underhållet och skyddat mot skador. En erfaren takläggare kan också hjälpa dig att välja rätt material för ditt tak och ge dig råd om hur du kan förlänga livslängden på ditt tak.

Renovera huset - Tips och råd för att lyckas

11 Apr 2023

Är det dags för renovering av ditt hus eller din lägenhet? Då finns det några saker du bör tänka på för att det ska bli en lyckad renovering. I den här artikeln ger vi dig tips och råd för att du ska lyckas med din renovering.

Anlita duktiga hantverkare

När det kommer till renovering är det viktigt att du anlitar duktiga hantverkare som kan hjälpa dig. Om du själv vill göra en del av arbetet för att spara pengar är det viktigt att du har tidigare erfarenhet av renovering och olika hantverkstekniker. Om du inte har någon erfarenhet alls är det bättre att låta proffsen göra jobbet åt dig. Att ge sig på saker man inte har erfarenhet av kan sluta illa och i slutändan kan det ändå kosta mer att anlita en hantverkare för att rätta till misstagen.

Testa på mindre projekt

Om du bara ska renovera ett mindre rum, som exempelvis en toalett eller ett sovrum, kan det vara en bra start om du vill testa på att göra en renovering själv. Men när det kommer till större renoveringar, som exempelvis ett helt kök eller badrum, bör du definitivt anlita hjälp eftersom det kräver en hel del erfarenhet.

Anlita hjälp inom specialområden

När det kommer till vissa områden inom bygg, som elinstallation och VVS, är det alltid bäst att anlita hjälp från professionella hantverkare. Dessa områden kräver specialistkunskap och erfarenhet för att arbetet ska bli väl utfört. Till exempel, om du ska installera nya rör i köket, bör du anlita en rörmokare för att säkerställa att arbetet blir väl utfört. Behöver du hjälp från en rörmokare eller elektriker finns det gott om alternativ att välja mellan.

Att renovera sitt hus eller lägenhet kan vara en spännande men också utmanande uppgift. För att lyckas är det viktigt att anlita duktiga hantverkare och att inte ge sig på saker man inte har erfarenhet av. Testa gärna på mindre projekt om du vill göra en del själv, men anlita hjälp när det kommer till större renoveringar och inom specialområden. Genom att följa dessa tips och råd kan du vara säker på att din renovering blir lyckad.

Läs mer om rörmokare hos stockholmsrörmokare.se.

Hitta rätt fastighetsskötsel i Dalarna

11 Apr 2023

Om ni behöver hjälp med fastighetsskötsel i Dalarna så behöver ni inte oroa er längre. Det finns professionell hjälp att få, för alla typer av bostäder.

Vad ingår i fastighetsskötsel? Det kan vara avfallshantering, städning av gemensamma utrymmen, snöskottning och reparationer av stora och små slag. Att hålla en byggnad intakt och ren är ett heltidsjobb. Ju större byggnad, desto mer arbete. Det är därför som det är så skönt att leja bort fastighetsskötseln till någon som har erfarenhet.

Det är extra skönt i en BRF. Då kan det vara bra att ha någon utomstående som sköter alla nödvändiga reparationer och underhåll. Det är också bra att välja någon som täcker så många områden som möjligt. Så när ni väljer fastighetsskötare, ta någon med lång erfarenhet av stora fastigheter.

Fastighetsskötsel året om

Byggnader behöver städas regelbundet inomhus för att de inte ska förfalla. Det är viktigt att alla trivs i fastigheten. Byggnaden behöver också ses om utvändigt året runt, speciellt om det har varit extra hårt väder. Tak och fasad behöver få lite kärlek och det är viktigt att någon har koll när det uppstår sprickor eller en takpanna lossnar.

Men det är inte bara byggnaden i sig som behöver uppmärksamhet året om. Även trädgården och parkeringen behöver tittas till. Under vinterhalvåret är det viktigt att det alltid är skottat, grusat och säkert för alla som går och bor där. Att ta ner snö från taket är ingen lätt uppgift. Likaså är gräsklippningen inte alltid det man ser fram emot. Låt en firma för fastighetsskötsel i Dalarna ordna det. Läs mer om fastighetsskötsel i Dalarna här: www.fastighetsskötseldalarna.nu

Flyttstädning gör det strålande rent i Stockholm

30 Mar 2023

När man ska lämna sitt gamla hem, så vill man göra det med gott samvete. Rent och fint som när man flyttade in. Med flyttstädning i Stockholm blir det rent.

Som Svea hade längtat efter detta. Hon hade äntligen fått skriva på papperen på en ny lägenhet. Det var som en dröm som blev sann. Svea flyttade nämligen till sin bostad, tillsammans med sitt ex. Men när de gick skilda vägar för över ett halvår sedan, så blev hon fast med en alldeles för stor lägenhet, och även för dyr.

Hon hade länge försökt att byta lägenhet med någon, men inte hittat rätt än. Men när hon minst anade det, så hände det. Hon fick äntligen ett ja på en lägenhet och nu skulle papperen skrivas. Svea ville bara slippa sin bostad och ville göra allt så smärtfritt som möjligt. Därför valde hon att ta hjälp på bästa sätt.

Flyttstädning underlättar rejält

När exet flyttade så tog han med sig en del av sakerna. Svea hade aldrig brytt sig om att skaffa nya, eftersom han visste att hon skulle flytta. Så själv flytten löste hon ganska smidigt. En sak hon inte löste själv, det var flyttstädningen. Hon vände sig till ett företag som utför flyttstädning i Stockholm.

De kunde även ta sig an hennes städning. Trots att hon bara ville lämna bostaden bakom sig, så ville hon kunna lämna över nycklarna med ett gott samvete. Det kunde hon med hjälp från städfirman som skötte hela flyttstädningen.

Läs mer om flyttstädning här: www.stockholmflyttstädning.nu.

Säkerhetsdörrar Stockholm - Frågor & Svar

19 Mar 2023

Hur kan man skapa en större trygghet i det egna hemmet? Ett bra exempel på detta är att investera i en säkerhetsdörr i Stockholm. Just säkerhetsdörrar i Stockholm har under senare år kommit att bli en mer aktuell fråga än tidigare.

Det handlar dels som att många upplever staden som mer otrygg, men det handlar även om att det finns viss tyngd bakom den känslan. Inbrotten ökar och då få av dessa dessutom klaras upp så måste man ta saken mer i egna händer - oavsett om man är privatperson, företagare eller exempelvis fastighetsägare.

Säkerhetsdörrar i Stockholm fungerar preventivt. En tjuv vet att det är betydligt svårare att ta sig igenom en säkerhetsdörr i Stockholm och väljer istället att gå vidare. Få inbrott planeras - de sker mer av en slump och då ett tillfälle uppenbarar sig. En olåst port kan innebära en enkel väg in i en lägenhet eller ett källarförråd. Det finns emellertid vissa saker att tänka på i samband med att man ska välja säkerhetsdörr och vi tänkte titta närmare på detta genom att gå igenom några vanliga frågor - och svara på dessa:

Vilken säkerhetsdörr ska jag välja?

Det finns olika nivåer då man talar om säkerhetsdörrar och rådet är att du siktar lite högre. Den dörr du väljer bör nå EU-standard och ha en märkning SS EN 1627 samt uppfylla klass RC3. Ju bättre säkerhetsklass, desto säkrare är du - men det är samtidigt också en kostnadsfråga. Vill du ha extra säkerhet så kan man även komplettera säkerhetsdörrar i Stockholm med exempelvis gallergrindar.

Är inte säkerhetsdörrar i Stockholm fula?

Nej, det är ett vanligt missförstånd. Idag kan man designa dörrar som passar alla typer av arkitektoniska stilar. Du kan - tillsammans med leverantören - hitta rätt stil både vad gäller färg, lås och exempelvis handtag och namnskylt.

Vilka andra fördelar finns med en säkerhetsdörr i Stockholm?

En säkerhetsdörr är brandsäker och släpper inte in den giftiga röken. Det kan rädda liv. Dels så kan du även få en lägre försäkringspremie om du väljer en säkerhetsdörr - och du kan även se att värdet på din bostad ökar. Det finns således väldigt många starka skäl till att skaffa en säkerhetsdörr i Stockholm!

Målare med eget företag i Stockholm

28 Feb 2023

Inom alla hantverksyrken finns det större eller mindre företag. Så är det även när det handlar om en målare i Stockholm, som kan vara själv i sin firma.

I dagens Stockholm finns det företag med tusentals anställda, och företag som endast består av en och samma person. När det handlar om målare så kan det vara någon som själv äger företaget, arbetar som målare men också har anställda målare. Eller så kan det vara en målare som arbetar för ett företag med andra yrkesgrupper representerade.

Det tredje alternativet är att man som målare i Stockholm har sitt eget företag som man också är den enda målaren i. Ett upplägg som kan vara ganska vanligt idag, men som inte innebär att det är någon större skillnad för den som är kund och beställare. För med den här typen av upplägg är det också vanligt att man har många olika samarbetspartners, vid större och bredare projekt.

Samordnande målare i Stockholm

För många kunder är det många olika inblandade, när man har en renovering eller nybyggnation. Det innebär att man också måste ha någon som har den övergripande blicken och som sköter samordningen av alla yrkespersoner. I vissa fall kan det vara så att man direkt anlitar ett företag för en totalentreprenad, där man inte behöver engagera sig i varje litet moment.

Men det kan även vara så att man kan anlita någon av yrkesgrupperna som den samordnande och övergripande parten. I vissa projekt kan det vara en målare i Stockholm som hoppar in och fixar projektet. Mer om målare kan man läs här: https://www.malarestockholm.nu/

Så hittar man rätt mäklare i Farsta

16 Jan 2023

Valet av mäklare har stor betydelse för hur mycket man tjänar vid en bostadsförsäljning. Men hur hittar man rätt mäklare i Farsta, och vad mer ska man tänka på?

En bostadsförsäljning är en viktig affär. Framförallt om man har ett bostadslån att betala tillbaka eller om man behöver köpa en ny bostad. Därför gäller det att försöka få ut så mycket som möjligt vid försäljningen. För att lyckas med det måste man locka rätt spekulanter.

Hur bostaden annonseras ut till försäljning är en viktig del i detta. Både den text och de bilder som presenterar bostaden måste vara proffsigt gjorda. Men för att det ska bli bra bilder måste också bostaden visas upp från sin bästa sida. Idag finns det mäklare som även erbjuder styling eller som talar om hur man kan förbättra sin bostad utseendemässigt för att locka spekulanter.

Mäklare som erbjuder gratis värdering av bostaden

Valet av mäklare kan också ha stor betydelse för hur mycket man får ut vid en bostadsförsäljning i Farsta. Många gånger är det bäst att utgå från sig själv och välja den mäklare som man får bäst förtroende för. Bjud gärna hem några stycken för en bostadsvärdering. En seriös mäklare erbjuder gratis värdering utan att man förbinder sig till någonting.

Glöm inte att fråga vad som ingår i priset och hur mycket mäklaren tar betalt för sina tjänster. Är det en professionell fotograf som fotograferar bostaden, och får man hjälp med styling? Var annonseras bostaden ut, och hur många visningar hålls?

Ta hjälp av www.mäklarefarsta.com för att ta del av en gratis värdering. 

Smidigare och tryggare med en mäklare i Sollentuna

15 Jan 2023

Ska du sälja din bostad så vill du få ut så mycket som möjligt. Med en bra mäklare från Sollentuna så blir försäljningen av bostaden tryggare och går snabbare.

Först var tanken att Amy själv skulle sälja sin lägenhet i Sollentuna. Men hon insåg snart att det var alldeles för mycket att göra. Hon försökte ta bilder och jämförde med andra bostäder som skulle säljas. Hennes bilder såg ut som om en treåring stått bakom kameran. Att skriva en annons om sitt hem var heller inte så enkelt.

Räckte det med “Lägenhet i Sollentuna, två rum och kök, 53 kvm’’? Nej, inte tillräckligt bra för att nå ut till rätt kunder. Framförallt inte när det handlar om stora summor, då kan lite mer information än så vara nödvändigt. För Amy handlade det om att spara pengar, men hon insåg att hon kanske faktiskt får ut mer om hon har en mäklare vid sin sida.

Mäklare visar det bästa i bostaden

Amy vände sig till en mäklare som tog emot henne med öppna armar. De började med att göra en värdering av lägenheten. Den var högre än vad Amy trodde den skulle vara. Därefter gjordes en besiktning. När allt var klart var det bilder som skulle tas, denna gången av en professionell fotograf som kunde ta bilder i bostäder.

Mäklaren satte ihop en bra och välkomnande annons om bostaden och beskrev även området. Sedan lades den ut på mäklarens hemsida. Vilket gjorde att trycket blev högt då de redan hade spekulanter.

Sundsvall – staden som ger dig all anledning att kontakta en mäklare

9 Jan 2023

Mäklare i Sundsvall har ett lätt jobb när de ska sälja in sin stad till de som funderar på att köpa bostad i Norrland. Sundsvall har nästan allt och lite till!

Många människor har en dröm om Norrland. Gäller det även dig? Snö hela vintern och ett trevligt samtalsklimat där man inte använder för många ord i onödan. Det är i alla fall en av de stereotypiska beskrivningar av Norrland många svenskar har.

Om den stereotypen stämmer eller ej, kan låtas vara osagt. Oavsett vilket trivs många människor med att bo i Norrland, och de som inte bor där vill ofta pröva på det någon gång i livet. Fast helst utan att flytta alltför långt från södra Sverige. Och i det läget är Sundsvall helt perfekt.

Mäklare skulle ärligt kunna påstå att Sundsvall har allt

Precis som någon av Sundsvalls alla mäklare kan berätta för dig, är Sundsvall en riktigt trevlig stad som skulle kunna påstås har allt. En fantastisk konsertlokal i spöklika Tonhallen, goda möjligheter till att utöva sport såväl sommar som vinter och nära till vatten för den som gillar sådant.

Det ska dessutom enligt uppgift finnas en riktigt bra Tapas-restaurang på huvudstråket i stan. För att inte tala om att Sundsvall är rockbandet Takidas hemstad! Sundsvall skulle sannerligen kunna beskrivas som en stad för alla. Om du är intresserad av att se vilken typ av bostäder som finns ute på marknaden i Sundsvall just nu, bör du kontakta en lokal mäklarfirma. Läs mer om mäklarfirma i Sundvall här: www.mäklaresundsvall.net

Så kan en mäklare på Hisingen hjälpa dig bort från Göteborg

9 Jan 2023

När du trotsar dina lokalpatriotiska vänner och väljer att flytta från Göteborg kan en bra mäklare på Hisingen hjälpa dig få ett bra pris för din lägenhet.

Varför i hela fridens namn vill du flytta från härliga Göteborg? Sveriges framsida och allra bästa stad? Du som har tröttnat på västkusten kommer sannolikt behöva ha ett svar redo på dessa frågor. Men stay strong, som de brukar säga i USA! Om du inte vill bo i Göteborg längre ska du inte göra det.

När du pratar med de lokalpatrioter som själva ALDRIG skulle kunna tänka sig att lämna Göteborg, kan du fråga dem om de kanske skulle kunna tänka sig att lägga ett bud på din lägenhet? Även om de vill bo kvar i samma stad ska de väl inte tvunget stagnera – en flytt innanför stadens Göteborgs gränser kan pigga upp dem på samma sätt som flytten till Stockholm kommer pigga upp dig.

Kan en mäklare på Hisingen få ut stockholmspris för din lägenhet i Göteborg?

Om dina vänner av någon anledning inte nappar på ditt erbjudande, kan en mäklare på Hisingen hjälpa dig med försäljningen istället. För dina vänner är otroligt nog inte ensamma i att tycka att Göteborg är en fantastisk stad att bo i. Varje år flyttar allt fler människor in till Göteborg, och Hisingen är dessutom ett populärt område för nyinflyttade.

Du som ska sälja lägenhet på Hisingen har alltså goda chanser att få ett bra pris, eftersom efterfrågan är så stor. Ett med Göteborgsmått mätt bra pris, alltså. Du kommer sannolikt inte kunna köpa lägenhet innanför tullarna i Stockholm för samma peng. Men det är en annan fråga. Alla städer har sina sidor.

Ring en mäklare i Östersund – första steget för flytten

5 Jan 2023

En mäklare jobbar visserligen främst för säljaren, men är ändå den person du ska kontakta när du vill köpa boende i Östersund. Annars händer ingenting.

Varför skulle man inte vilja bosätta sig i Östersund? Det är en fråga som du borde ställa dig. Jämtland är ett mycket vackert landskap med höga berg, ljuvlig skog och frisk luft. Med andra ord finns det mycket goda skäl till varför du borde lyfta luren, ringa en mäklare och be honom eller henne att ta fram bostäder till salu i Östersund för dig att titta på.

Visst, det går att argumentera för att det ligger långt norrut. Att det är kallt och mörkt stora delar av året. Men ärligt talat, är det inte faktorer som är värda att stå ut med? Med tanke på fördelarna borde det vara en så kallad “done deal”, som man säger på engelska.

Mäklare hjälper dig hitta rätt

Ytterligare en fördel är att Östersund ligger mycket nära Åre. En skidort som lockar mängder med turister från Sverige och utlandet varje år. Så, om du inte själv vill bo i bostaden kan du säkert hyra ut den under skidsäsongen och tjäna gott med pengar. Det är ett alternativ värt att överväga.

Men det är klart, ingenting av det kommer att bli verklighet om du inte tar första steget och hör av dig till en mäklare. Ingenting sker nämligen automatiskt. Däremot kan mäklaren förstås hjälpa dig mycket på traven, även om han eller hon i första hand jobbar för säljaren. För att hitta rätt mäklare så kan du besöka www.mäklareöstersund.net.

Ekonomisk förvaltning – kan göra stor skillnad

2 Nov 2022

Ekonomisk förvaltning kan mycket väl vara det som räddar en verksamhet som exempelvis en bostadsrättsförening. Åtminstone om du inte själv har tiden som krävs.

Det spelar egentligen roll om du så är ett genialiskt mattesnille. Det kan bli klurigt med siffror ändå. Särskilt om det är mång av dem och tiden dessutom är knapp. Vilken företagare eller bostadsrättsstyrelse som helst skulle säkerligen svettas ordentligt när det börjar närma sig slutet på året och man inser att man ligger back i både bokföring och redovisning.

Men se, det behöver inte vara någon katastrof. Idag finns det många som kan det där med ekonomi som du kan vända dig till för att få stöd och hjälp. Det brukar kallas för ekonomisk förvaltning. Och det kan fungera helt och hållet utifrån hur stort ditt behov egentligen är.

Ekonomisk förvaltning på egna villkor

För det är det som är det fina med företag som arbetar med ekonomisk förvaltning. Kanske känner du att det bara är deklarationen du inte hinner med. Då kan du lämna över just det ansvarsområdet. Andra känner att de behöver hjälp med allt från redovisning till löner och allmän rådgivning. Då går det naturligtvis lika bra.

När allt kommer omkring är det liksom inte värt att chansa med någonting så viktigt som ekonomin. Konsekvenserna kan bli rätt stora om siffrorna inte är i sin ordning. Du kan inte minst få problem med Skatteverket, som visserligen är väldigt behjälpliga. Men om det vill sig riktigt illa kan det bli juridiska följder.

← Äldre inlägg

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare