RightLeft
 
 

Blogg

RSS

Genomför en säker dränering i Stockholm

31 jul 2022

Det behövs en säker och erfaren expert till dränering i Stockholm, så att det blir rätt gjort. Anlita ett företag som är specialister på flera olika metoder.

En dränering görs ganska sällan, och den förväntas hålla länge. Om du misstänker att du har för mycket fukt runt ditt hus är det smart att be ett expertföretag att komma och kolla läget. Tänk på att fuktskador medför både arbete och kostnader, så en extra koll kan vara en fullt befogad utgift.

Kanske behöver man gräva på tomten och lägga ut dräneringsrör, men en dräneringsfirma gör allt jobbet åt dig. De är experter på dränering i Stockholm. De kan också avgöra om man ens behöver gräva. När allt är i ordning kan du tryggt lägga plattor eller göra andra utsmyckningar därhemma.

Isolerande mattor kompletterar dränering

Vill du undvika fuktskador framöver, till exempel i en nyinredd källare, finns det speciella väggmattor som isolerar mot fukt. Många använder värmefläktar för säkerhets skull. Din dräneringsfirma ger dig alla råd du behöver, och du får rekommendationer som passar just för ditt hus.

Det är värdefullt att kunna visa på en god dränering om du en gång vill sälja huset. Det är lika viktigt med dränering i Stockholm som att ha ett tak som håller tätt. Båda dessa saker är bra att ha dokumenterade vid en framtida husförsäljning, och båda sakerna bör utföras av proffs, som har lång erfarenhet och god kunskap. Det är tryggt också för dig som vill bo kvar länge i ditt hus.

Med ett saxgaller får du ett stabilt inbrottsskydd

15 maj 2022

Både privatpersoner och företag behöver effektiva skydd mot inbrott. Det finns många olika typer av inbrottsskydd och ett saxgaller är ett pålitligt alternativ.

Ett inbrott kan ske överallt och när som helst hos såväl företag som hos privatpersoner. Det kan bli en mycket obehaglig och dyr historia. Både känslomässigt och ekonomiskt så är ett inbrott mycket påfrestande och bör förhindras så gott det går. Om du inte har ett fullgott skydd så är det dags att skaffa det redan i dag.

Det finns många olika sorter av effektiva inbrottsskydd som du kan välja bland. Om du väljer ett klassiskt saxgaller så kan det anpassas efter din verksamhet och den yta som behöver skyddas. Dessa galler är mycket kraftfulla och ger ett säkert skydd samtidigt som de är stilrena och snygga.

Var någonstans passar ett saxgaller och hur fungera det?

Du kanske funderar på var den här typen av galler passar bäst? Ett saxgaller kan med fördel monteras i butiker och köpcentrum. Det går även utmärkt att använda som avskärmning eller om en lokal behöver delas upp i flera delar. Användningsområdet är mycket stort och det är ett bra alternativ till exempelvis gallergrindar.

Gallret tillverkas som enkelgaller eller pargaller, med uppfällbar bottenskena som gör att golvöppningen är fri från hinder. Saxgaller är en flexibel lösning och finns i många olika format. De styrs manuellt och dras till och från i sidled. Den här typen av galler kan ersätta rullgaller eller rulljalusier om det inte är högt nog för att montera dessa.

Grannen i Stockholm hade gjort radonundersökning

8 apr 2022

Höga halter av radon är skadliga för oss människor. Misstänker man att det kan vara fallet hemma kan det vara klokt att göra en radonundersökning i Stockholm.

Lisa hade varit över hos grannen på en fika. När hon kom hem hade hon något oroande att berätta för sin man Lars. Hon hade fått veta att en av grannarna längre ner på gatan fått problem med lungorna och nu hade det visat sig att de hade radon i huset. Troligtvis i den blåbetong som använts vid bygget.

Nu blev även Lars orolig. Vad han mindes hade husen i området byggts under samma tidsrymd. Därför var det inte helt omöjligt att även deras hus byggts med samma typ av betong. Även om det inte behövde vara så.

Ville inte chansa och bokade en radonundersökning i Stockholm

Paret kontaktade ett företag som arbetade med radonundersökning i Stockholm. Firman kom till huset med radonmätare som skulle placeras i två olika rum per våning. Där skulle de stå och samla in data under två till tre månader för att sedan lämnas för analys.

Det var lite frustrerande att vänta tyckte Lars, men hade de bott där i tio år kunde inte några månader till göra skillnad. Ingen av dem hade några fysiska symtom som visade på radonpåverkan.

Efter väntetiden blev de kontaktade av firman igen och fick veta att deras hus var radonfritt. De var så glada att de tagit beslutet om radonundersökningen. Nu kunde de andas ut och slippa oroa sig i onödan.

Överlåtelsebesiktning viktig vid husköp

25 feb 2022

Att inte göra en överlåtelsebesiktning kan vara riskabelt. Då har man ingen aning om husets egentliga skick. Vill man ändå göra köpet är det viktigt att lägga till en klausul i kontraktet.

Det var dags att bestämma sig. Per och Anna hade tittat på hus i evigheter. Nu hade de äntligen hittat ett som de båda tyckte om. De hade noga diskuterat vad de ville att huset skulle innebära. Kommit överens om att de båda ville ha ett inflyttningsklart hus. Men att de kunde tänka sig mindre renoveringar inom en snar framtid.

De pratade med mäklaren och berättade om sitt beslut. Samtidigt sa de att de ville göra en överlåtelsebesiktning innan de skrev kontrakt. Något som mäklaren tyckte var en bra idé, och han skulle vidarebefordra informationen till säljaren.

Intressant överlåtelsebesiktning

När det var dags för överlåtelsebesiktningen var Anna och Per på plats. De ville gärna vara med och ha möjlighet att ställa frågor. Besiktningsmannen informerade om att hon skulle göra en okulärbesiktning. Vilket innebar att hon skulle gå igenom alla utrymmen noga. Även krypgrund och vind. En fuktindikering skulle göras i våtutrymmen, men även i andra delar av huset. Allt för att utesluta fuktskador.

När Anna frågade om el och rör visade det sig att det inte ingick. Okulär innebär att det är synliga fel. Förutom besiktningen är säljaren tvungen att berätta om de fel och brister de har kunskap om.

Paret var nöjda med besiktningen som gick bra, inga oroande fel hade visat sig. Nu kunde de skriva på kontraktet och flytta in.

Köp en pool som passar er trädgård

17 sep 2021

Ska ni köpa er en pool men vet inte riktigt vilken modell ni ska välja bland alla pooler? Att ha en pool hemma i trädgården inbjuder både till svalka och lek, för de stora såväl som för de små.

Vad kan väl vara bättre på sommaren än att ha en egen pool hemma? Att kunna kliva ur morgonrocken, efter dagens första kopp kaffe, för att hoppa i och ta ett dopp? Att ha pool hemma är inte bara något som är välsignat för barnfamiljer. En pool kan vi alla njuta av en varm sommardag. Så varför inte köpa pool det här året och låta alla i familjen få njuta lite extra under varma sommardagar? Att köpa pool behöver inte vara vare sig speciellt avancerat eller dyrt. Välj att köpa en pool som inte tar upp så mycket plats om trädgården inte är så stor.

Härliga dagar med pool

En pool inbjuder till så mycket mer än bara svalka under heta dagar. Det är även en plats för lek, för de vuxna och för alla barnen. Om man som vuxen har sitt barnasinne kvar och tycker om att bada och leka i vattnet, kan man få riktigt härliga stunder tillsammans med familjen. Ska ni köpa pool och även har barn i familjen så är det nästan garanterat att ni alla får en härlig tid tillsammans. Ni kanske inte ens behöver lämna hemmet på hela semestern. För vem behöver bada i en sjö när man har köpt en egen pool?

Ett billigare alternativ

29 jul 2021

Det är en dröm för många att ha sitt alldeles egna lantbruk. Att ens dagliga kontor är ute bland korna. Ta hand om jorden, plantera för att sedan skörda och använda det som mat till djuren.

Det första man möts av på morgonen är doften av djur och lantbruk. Lantbruk har en egen doft, är man inte van vid den kan den tyckas lukta starkt. Men för den som är van vid det är det precis som med hästar, det stinker inte, det doftar. Det är en stor skillnad. Det är ett ständigt jobb att hålla igång ett lantbruk. Det är stora summor man arbetar med. Man försöker vara självförsörjande åt sina djur, men även sälja en större del så allt går runt. På ett lantbruk behöver man planera inför året så man sår av det som behövs och som man kan tjäna en slant på. För att hålla det uppe och få det att funka behöver man planera.

Massor att tänka på

Tror ni en stadsmänniska hade klarat att komma ut på en gård och göra allt arbete där för en vecka? Det är otroligt mycket svårare än vad man kan tro. För en bonde i stan blir det nog väldigt tråkigt då man ofta är i så full gång hela tiden. När man har ett lantbruk behöver man tänka på allt. Inget år är detsamma, hur är vädret för året, hur bra skörd kommer det att ge, och så vidare. Vädret tar inte hänsyn till att kostnaderna omkring är desamma. Som bara i elkostnader, ni kan ju tänka er hur dyrt det är för ett helt lantbruk. Det är en summa som inte alls går att jämföra med elen man har i sin lägenhet eller hus.

Moderna tider

I dag är det helt andra tider än vad det var för några år sen. Många använder sig i dag av solceller för lantbruk. Detta gör det betydligt billigare med elkostnaderna. Som ett stort lantbruk tjänar man snabbt igen själva investeringen av solcellerna. Solens strålar omvänds till energi som sedan ger el som ni använder er av. För att komplettera det hela kan man även ha ett elaggregat för djuren som går på solceller. Aggregatet behöver ständigt vara i gång, i alla fall så länge djuren är ute. Man vet aldrig när de bestämmer sig för att gräset är grönare på andra sidan. Med solceller även där kompletterar det allt väldigt bra. Köp dina solceller i dag.

En grön vinter med vintergröna växter

6 apr 2021

Vill du slippa den tråkiga och kala vinterträdgården så kan du satsa på växter som är gröna hela året. Kanske till och med buskar som du kan klippa och använda som insynsskydd mot grannen.

Även om det snöar och blir sådär härligt vitt på vintern så finns det de månaderna när det bara är grått och trist i trädgården. Kanske njuter du av att kunna gå omkring och se vad grannarna gömmer bakom sina häckar, nu när alla löv trillat av. Eller så är du den som nyfikna grannar gärna vill titta in hos. Då finns det ett trevligt sätt att få en grön och frodig trädgård hela vinter. Och slippa nyfikna grannar.

Mjukt och väldoftande

Om du väljer att plantera thujor som häck eller solitärer i din trädgård så får du en grön trädgård hela året. Som häck kan du välja hur bred och hög du vill ha den, och lita på att den kommer att bli helt omöjlig att se igenom när den fått växa till sig. Vill du istället sätta en eller några få som buskar så kan du klippa den på något trevligt sätt. Eller så väljer du en sort som har en bollform eller pelarform. Du får automatiskt en trevlig buske att sätta belysning i på vintern. Och vill du så kan du även göra kransar att sätta i fönstren och på dörren. Thuja är mjuk och lätt att handskas med och doften påminner lite grann om väldoftande och goda clementiner.

Har du inte tid för din trädgård?

24 feb 2020

Lever man ett hektiskt liv, kan det bli svårt att hinna med sin trädgård även om man kanske gärna vill det. Även om man inte har tid, kanske man önskar sig en trädgård om är väl planerad, fin och ger den lugn och ro som man som hektisk och hårt arbetande person är. En rätt ordnad och välskött trädgård kan bidra till mycket ny energi men en trädgård som man bara ser allt vad som ska göras, ger upphov till stress.

Som tur är kan man få hjälp med just den saken. Man kan få någon som kommer när man själv är på jobbet, och arbetar med trädgården, precis som man önskar sig. Då kan de förverkliga de idéer som du kanske har för din trädgård. Är det en pergola, en fin rosenhäck eller tulpanrabatt som man önskar sig så är det bara att säga till så fixar någon trädgrådsmästar till det.

Trädgårdsarbete är avdragsgillt

Du vet väl om att trädgårdsarbete är avdragsgillt enligt Rut-avdraget? Det gör så att var och en har råd med att ha en fin trädgård, samtidigt som det underlättar för alla trädgårdskunniga att kunna arbeta med det som de brinner för. På så sätt kan det vara slut för alla bsukiga häckar och träd som förblir ovårdade. Snart kan var och en få trädgård som ser ut som tagen ur den engelska landsbygden. Man kan googla "trädgårdsskötsel Stockholm" så att man kan få tag på någon som arbetar med detta i Stockholm. Vill man inte veta vem i Stockholm som kan arbeta med trädgårdsarbete kan man istället googla någon annan ort.

Ta kontakt och jämför dem

Sedan är det bara att ta kontakt och jämföra de olika leverantörer av trädgårdsarbete med varandra och sedan välja dem som är bäst. Den bästa tiden att hugga ner ovälkomna träd, grenar och liknande är nu, på vintern. Träden "sover" som djupast just nu under vintern och är lätta att kapa. När sedan våren och sommaren kommer så återhämtar de sig och blir fina. Egentligen kan man arbeta med sin trädgård året om, och inte bara när vädret är fint och andan faller på. Så om du inte har tid eller möjlighet låt en trädgårdskunnig få göra din trädgård  till en fantastisk oas där du kan njuta av allt det gröna som en trädgård kan ge. Du kommer att vilja satsa ännu mer på din trädgård och den kommer ge dig ännu mer. Läs mer om en sådan trädgårdsmästare på: trädgårdsskötselstockholm.se.

När du behöver dränering i Dalarna

1 nov 2019

Är det så att du behöver en dränering i Dalarna? Om tomten håller på att svämma över för att tomten ligger vid foten på ett berg, invid en skog som växer ovanför den egna tomten, eller ligger lägre än omgivning kan det hända att vatten strömmar in på den egna gården kan man behöva dränera kring huset, eller så vill man dränera hela tomten.

Till en dränering behöver man dels stora maskiner för att genomföra en sådan. Men dessutom behöver man personal som kan hantera de stora maskinerna. Att hantera sådana kan vara för svårt för en lekman. Har man ingen vana vid att hantera en grävmaskin i närheten av hus och bilar, kan man skada dessa om man inte vet hur man ska undvika just det.

Hitta uthyrare av stora maskiner

Det är inte alltid det lättaste att hitta någon som hyr ut så stora maskiner. Det krävs oftast att dessa har en stor maskinpark, för att få en lönsamhet i verksamheten. Det man kan leta efter, är om man kan hitta ett blag som ägnar sig åt stora entreprenader och bygger både broar, vägar och stora fastigheter. Om man hittar ett sådant bolag, kan det hända att de även hyr ut de maskiner som de för tillfället inte behöver. Men var hittar man dem? Det kan vara svårt att hitta dem just om man bor på en mindre ort, men breddar man sökningen kan man hitta något bolag som både arbetar med dräneringar och som kanske hyr ut maskiner samtidigt.

Googla "dränering Dalarna" för att hitta hjälp

Om man inte känner till något sådant bolag, kan man börja med att google "dränering Dalarna" för att få Googles sökmotorer att ta fram en lista med sådana bolag som har angett att de arbetar med dräneringar och arbetar i hela Dalarna. Det kan ju hända att det bolaget inte finns just på den egna orten, men finns någon annanstans, men inom en radie på 20-30 mil. Frågan är om man kan frakta hem så stora maskiner på egen hand, eller behöver hjälp? Och har man lyckats lösa frakten, så ska de stora maskinerna sedan parkeras någonstans på tomten när de inte arbetar, och har man en så stor tomt? Då kan det vara lättare att anlita en firma som arbetar med dräneringar så får de själva lösa frågan med transporter. De tar sedan hand om dem när arbetet är klart. Samtidigt slipper du bekymra dig om jobbet och maskinerna.

När du behöver fälla träd i Nacka

9 sep 2019

Behöver du få bort träd på din tomt som står illa till? Som lekman kan det vara svårt att fälla träd på egen hand. Då är det bättre att ta proffsen till hjälp. Tar man en arborist (en som är expert på träd och trädfällning) till hjälp, har de oftast den slags utrustning som krävs för att kunna fälla träd på ett säkert sätt. Därför rekommenderas att alltid anlita en arborist för jobbet med att fälla träd.

När man väl har bestämt har bestämt sig för att något träd som står på tomten ska bort, och man behöver få tag i en arborist, säg i Nacka, om det är där som man bor, kan man googla; "trädfällning Nacka". Skriver man in de sökorden, plus den ort där man bor och behöver arboristen, är det lätt att få tag i en arborist just på den ort där man önskar. Då är det sedan bara att ta kontakt och fråga om offert, så att man får en uppfattning om vad det kan kosta när man fäller träd.

Så kan det gå till vid en trädfällning

När man tar kontakt med en arborist, vill de säkerligen komma ut och inspektera trädet som man vill få fällt. Då bestämmer arboristen hur trädfällningen bör få till. När arboristen sedan har bestämt hur själva trädfällningen ska gå till, vilken utrustning som behövs. Är det till exempel ett träd som är mycket stort, och som bör fällas i sektioner kan man se till så att trädet inte faller på viktiga elledningar, eller om trädet står nära ett hus, kan man med hjäp av en lift, se till så att trädet inte faller på huset och skadar det. Sedan när man har tagit bort trädet, kan arboristen se till så att stubben inte ligger i vägen och kan skada djur och människor. Vill man dessutom behålla virket kan arboristen se till så att trädet förvandlas till ved som är behändig för villaägaren att elda upp.

Anlita erfarna arborister i Stockholm

Anlita erfarna arborister som kan arbeta och har möjlighet att arbeta just i ditt område. Bor du i Stockholm finns det kring ett 100-tals arborister som kan komma ut och hjälpar till med trädfällning. Man kan behöva anlita en arborist även om man bara vill kapa några trädgrenar. En arborist vet hur man tar ner grenar utan att döda själva trädet. Det är svårt att veta under vilken tid på året som man bör kapa trädet och hur man ska beskära det så att trädet fortfarande mår bra även efter en kapning.

När du vill asfaltera din uppfart

24 jul 2019

Funderar du på att asfaltera din uppfart? Det kanske inte är någon dum idé. Särskilt om man har barn antingen i skolåldern, eller har ungdomar hemma som är aktiva. De kanske vill åka skateboard eller spela tennis eller basket på uppfarten. Har man en eller flera bilar vill man säkert kunna parkera sin bil på uppfarten. Med smart planering kan man faktiskt skapa en uppfart för alla dessa behov. Det gäller bara att man planerar och tänker på ett kreativt sätt.

Underlaget lika viktigt som asfalteringen

När man arbetar med asfaltering är underlaget minst lika viktigt som själva asfalteringen. Utan ett väl bearbetat underlag, spricker asfalteringen och den blir med tiden ful och full med hål. Det vill man ju inte ha. Därför är det bästa som man kan göra är att se till att bearbeta underlaget ordentligt. Underlaget måste grävas, sedan lägger man på grus, sand och makadam. Först när underlaget har bearbets ordentligt och packats på rätt sätt, kan man till sist lägga på den heta asfalten. Då kommer man ut med en stor bil med en lasttrumma med het asfalt. Den hålls het på lastbilen. Sedan häller man ut den på den yta där man önskar sig asfalten medan asfalten är het. Medan den ännu är het, bearbetar man den. Till sist kör man på den med en vält så att asfalten blir riktigt slät och platt.

Anlita hantverkare för asfaltering

När man bestämmer företag som kommer och lägger asfalten åt en, är det viktigt vem man väljer som leverantör. Det finns olika byggare av uppfarter, det finns sådana som inte är seriösa och så finns det de som är riktigt duktiga. Välj inte de som bara tar billigast pris, eftersom billigast pris inte innebär den bästa asfalterade uppfarten. Snarare kan man tänka att det är något lurt med en leverantör som tar fantasipriser för sin asfaltering. Antingen är det oftast något fel på asfalten eller på leverantörerna. Om man får tag i hantverkare som inte har någon fast adress, och bara presenterar ett mobilnummer, bör man dra åt sig öronen och inte anlita dem. Du vet inte vad du får för slutprodukt, och du vet inte om vad som händer ifall du skulle vilja klaga på deras arbete. Det kan vara hantverkare som arbetar under radarn och varken är seriösa eller duktiga. Det finns skojare där ute som inte bryr sig om något annat än att få in pengar på oseriös verksamhet.

Slipp klippa gräset hela sommaren

24 jun 2019

Har du också väldigt fina, men väldigt stora gräsmattor som du helst vill se kortklippta? Det är så stor skillnad på en slarvig gräsmatta och en som är väl skött. Ibland ser man misshandlade gräsmattor som är både torra, bruna och ser förskräckliga ut. Sådana gräsmattor vill ingen ha. Men ska en gräsmatta bli fin och grön, krävs det en hel del arbete. Är det en sommar som har lagom mycket regn under en sommar, sköts gräsmattan av sig självt. Då är det bara att klippa gräsmattan så sköter den sig självt. Men har man både ett hus i stan och en sommarstuga, som också har gräs att klippa, kan man råka ut för att bara ägna hela sin semester åt att klippa gräs. Och det finns roligare saker att göra på sin semester.

Anlita trädgårdsarbetare på Värmdö

Det är då som man anlitar trädgårdsarbetare på Värmdö för sin trädgård. Visste du att det är avdragsgillt för Rut-avdraget? Du får ju numera dra av dubbelt så mycket för Rut-tjänster som förut. Det sänker priset på arbetskostnaderna rejält. Då är det bara att tala om hur du vill ha det och anlita trädgårdsarbetare som då kommer och tar hand om de trädgårdar som du önskar så att du kan ägna dina semestrar åt trevligare saker. Många trädgårdsarbetare är flexibla och tar de uppdrag som du ger dem. Är det inte mer än gräsklippning så kan de bara ta det, är det bara att plantera många växter på vårarna eller höstarna, så går även det. Eller, om man har stora trädgårdar, kan man skaffa sig trädgårdsarbetare som är där en gång i veckan eller oftare eller mindre ofta.

Anlita firma för trädgårdsarbete

Det finns olika trädgårdsfirmor, men det finns inte lika många som andra Rut-tjänster som till exempel hemstädningsfirmor. Däremot finns det sådana som kan komma när du ber dem. Om du så vill kan de ta med egna maskiner som kan gräva, schakta jord, eller som bara kommer och blåser bort löv och grus. Vill man, kan även samma trädgårdsarbetare komma och skotta bort snön på vintrarna. Behöver man andra arbeten, som till exempel murare som kan göra mursättningar i trädgården kan man även få det, men märk väl att de slags arbeten inte går att göra avdrag på Rut-avdragen. De tjänster som är giltiga för Rut-avdragen är rena trdägårdsarbeten, alltså endast sådant som har med plantor och växtligheter att göra, såsom beskärning, planteringar och klippningar av häck eller gräsmattor. Läs mer här: https://www.trädgårdsarbetevärmdö.se.

När lekplatsen bör anpassas

10 jun 2019

Är du fastighetsägare? Har du sett över lekplatsen som finns vid din fastighet nyligt? Om inte så bör du göra det. EU har bestämt att lekplatserna ska vara så säkra som möjligt. De har regler om hur underlaget ska se ut, som ligger under till exempel gungorna, under lekställningarna, hur gungornas ställningar ska se ut. Det finns bestämmelser om hur karusellerna är konstruerade, hur gungorna ska vara fästa vid gungställningen och hur höga kanterna ska vara till sandlådan, och så vidare.

Omöjligt förutse skador utan barn

Om man som vuxen inte själv har barn är det omöjligt att förstå vad som kan föranleda till skador hos barn, utifrån hur en lekplats är utformad. Utan att ha haft barn kan man inte förutsäga vilka utstickande delar som ett barn kan göra sig illa på. Däremot kan alla som en gång har arbetat med barn, göra det. De har sett otaliga barn leka på olika lekplatser, och har sett vad som fungerar och vad som är viktigt när man utformar lekplastutrustning. Till exempel bör lekställningar ha ett visst mått när det kommer till öppningar som barnen ska krypa genom. Det är viktigt att lekställningarna inte är för höga, och många ställningar måste ha fallskydd och räcken som lindrar fallet. Samtidigt får en lekplatsen inte vara så säker att den inte lockar till lek. Därför bör en lekplats vara både lockande till lek och vara säker för ett barn att leka vid.

Renovera en lekplats?

Om man tycker att det var nyss som man skaffade hem en lekplatsutrustning, kan man renovera den. För att göra det kan man ta kontakt med ett byggföretag som arbetar med lekplatsutrustningar och som kan renovera sådana. De vet hur de ska göra för att säkra en lekplats. Dessutom bör en lekplats besiktigas med jämna mellanrum. Om en lekplats ska vara säker, måste man underhålla den regelbundet. Det får ju inte vara så att gungorna är så slitna att de släpper när något barn gungar i den, eller att en lekställning är så skranglig att den ramlar ihop när många barn leker på den samtidigt.

Anlita en erfaren byggare 

Ska man renovera, besiktiga eller säkra en lekplats är det viktigt att anlita ett företag som är erfarna och har kompetensen att besiktiga den, säkra den eller renovera den. Och det är mycket viktigt att även handikappade ska kunna komma åt att leka på en lekplats. Här kan du läsa mer om vad som krävs av en lekplatsutrustning.

Var är bästa platsen för en pool?

3 jun 2019

Har du äntligen bestämt dig för att skaffa en pool till din trädgård? Då är du bara att gratulera, både till beslutet och att du ska få en pool till din tomt. Det är alltid lite jobbigt innan man bestämmer sig för det ena eller det andra, men har man väl bestämt sig för att skaffa sig en pool då har man många sköna dagar framför sig, när man kan slappa vid en fin poolkant. Kanske man vill ha en trevlig fest i trädgården med familj, släkt och vänner? Då är en fest vid poolen alltid extra festlig.

Vilken form på poolen vill du ha?

Det finns olika former på en pool. De olika formerna passar olika bra beroende på var man har tänkt placera den och hur omgivningen till poolen ser ut. Önskar du dig en pool i form av en åtta, en njure, en lagun, en oktagon, eller vill du ha en rund, oval eller rektangulär pool? Vilken form som passar just dig är ju beroende på tycke och smak och vad som passar just på den plats som du har tänkt dig. Om du till exempel har en rektangulär altan, passar det bäst med en rektangulär pool. Om du har barn hemma som gillar att bada, kan det passa att skaffa en pool som har formen av en lagun och som inte är så djup. Då kan man ha trappor ner till poolen från flera olika håll. Läs mer om Miami Pool på: https://miamipool.se.

Var i trädgården passar poolen?

Nästa fråga som du bör bestämma sdig för, är var i trädgården som det passar bäst att placera poolen. Ska den vara närmast huset? Eller finns det någon annan del i trädgården där den passar bättre? En sak som man bör tänka på är att inte placera poolen för nära träd. Alla träd fäller löv, pollen och annat. Placerar man då en pool nära trädet, är man garanterad en pool full med löv och pollen. På samma sätt är det om man råkar placera en pool när där fåglarna gillar att samlas. Då kan man förvänta sig en nedsmutsad pool av fåglar. Då bör man alltid vara noga med att lägga över poolskyddet så snart som man ine badar i den. Finns det andra vilda djur, till exempel som gärna vandrar över tomten? I så fall bör man tänka på att de vilda djuren inte ska ramla ner i poolen och alltid bygga så att poolen är skyddad mot vilda djur som kan ramla ner i poolen.

Önskas en grönskande trädgård i innerstan?

15 maj 2019

De som bor i lägenheter är mer eller mindre beroende av innergårdar, eller åtminstone en stor och fin balkong, för att få lite utomhusvistelse. När våren och sommaren kommer, blir det oftast samma starka längtan till att kunna vara ute, sitta i solen med en kopp kaffe, eller bara äta frukost, lunch och middag utomhus. Det sägs att svenskens bild, och texter om sommaren hör hemma på landsbygden.

Vi längtar ut på landet sommartid

När svenskarna längtar efter sommaren är det en sommar som äger rum någonstans på landet. Landsbygden blir platsen för allas vår längtan efter sommar. Lukten av kor på en äng är själv sinnebilden för sommaren. Ska vi då ta med oss sinnebilden av svensk sommar, borde ju då allas innegårdar se ut som en äng med kon i mitten – för att vara lite självironisk. Tanken är ändå inte så dum. Vi, människor mår ju bra av att hitta vårt ursprung och sammanhang i resten av naturen och djuren. Så ska vi må bra i fortsättningen i städerna behöver vi lite av den växt och natur som vi finner på landsbygden. Ska vi fortsätta bo i storstäderna i Sverige kanske vi behöver mer av landsbygden mitt i storstaden, och då tänker vi inte bara på grönskande parker utan också grönskande trädgårdar mitt i stan.

Vi dör långsamt av alla avgaser

Det sägs att 20 procent a vår befolkning är sjuka och lever kortare tid än andra på grund av alla avgaser. Så om vi alla skulle upphöra med vårt bilkörande och alla började cykla eller ta sig fram på apostlahästarna (gåendes) skulle vi alla, egentligen, må bättre, för att inte tala om vilka positiva effekter vi skulle få på miljön och klimatet. Nu är det ju väldigt få människor som är beredda till så drastiska förändringar. Svenskarna är inget extremt folk. Vi vill ändra oss lite i taget, så där lagom stora förändringar. Då kan man börja med att odla på den egna gården. Genom att plantera mera, kan vi få en bättre miljö, i det lilla. Ju mer grönskande och friska planteringar som vi har, desto bättre för alla i just närmiljön. Så varför inte plantera mera på den egna innergården? Behöver du hjälp med planteringarna? Vill man göra stora förändringar och behöver bygga om eller renovera innergården kan man ta hjälp av proffsen och anlita hantverkare som har stor erfarenhet av att renovera innergårdar.

← Äldre inlägg

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare