RightLeft
 
 

4 tips på hur du kan snygga till din trädgård & uteplats i sommar

Det är juli månad och sommar vilket innebär att det är en hel del att göra i trädgården för många som har en trädgård eller en uteplats. Det går att göra en mängd olika kreativa lösningar för att få en hemtrevlig och mysig uteplats att vara i med variation av olika typer av växter, möbler och dekorationer. Vi vill tillbringa så mycket tid som möjligt i trädgården, njuta av grönskan, växtligheten och atmosfären och därför blir det viktigt att vi lägger ned lika mycket tid på trädgården som inne i huset.

  1. Små rum

För att få hela familjen att känna sig hemma och att de har sin plats, sin oas, så är tipset att skapa olika små rum om man har utrymme för det. Hur gör man det kan man tänka sig? Och ser det inte för plottrigt ut? Genom att möblera små trädgårdsgrupper på olika platser kan du enkelt skapa små rum. Om man gör så att allt faller in och passar in med varandra så kommer det garanterat inte se stökigt och plottrigt ut. Det handlar om att skapa variation mellan trädgårdsgrupperna med snarlika färgnyanser.

  1. Ta med textil ut

För att höja mysfaktorn i trädgården se även till att våga ta med textilier, kuddar och filtar kan det aldrig bli för mycket av. Så se till att pynta upp med textilier i bland annat naturnära färger, sammet och satin som är heta trender för 2017. Gör en egen liten myshörna med många färgstarka kuddar, prydnadskuddar är enkla att byta ut om man skulle tröttna på färgerna.

  1. Belys och mys

För att skapa en mysig känsla under sena sommarkvällar är belysningen helt klart ett måste. Golvlyktor i olika storlekar är fint att lysa upp kvällen med och ger en mer orientalisk, exotisk känsla. Det går även att återanvända vissa delar av julbelysningar där de små, genomskinliga slingorna fungerar alldeles utmärkt som en mysfaktor. Större delen av året när det är mörkt är våra trädgårdar öde och mörka. Med några väl placerade avskärmade spotlights kan man skapa en trevlig och mysig utemiljö. Belysningen är a och o och kan trädgårdens vackra växter bli riktigt effektfulla om de lyses upp. Finn några ljuspunkter för att både skapa välkomnande rumskänsla och god funktion.

  1. Skydda dig från solljus

Visst är det härligt med sommar och sol, men ibland kan det bli för mycket av det god och man känner att man kanske behöver komma ifrån solen en stund. Då är det skönt om man kan skärma av och komma mer i skugga. Snygga markiser till din uteplats är snyggt och höjer upp huset och trädgårdens standard. Det är helt enkelt ett snyggt designelement för din uteplats där du enkelt kan justera när du vill ha skugga och när du vill ha mer sol. Markiser är inte bara ett effektivt solskydd och värmeavvisare, utan har blivit en naturlig del av husets arkitektur.

 

4 Jul 2017

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare