RightLeft
 
 

Behöver du spränga bort sten på din mark?

Behöver du bearbeta marken på din tomt? Om du ska bygga till elelr göra en utbyggnad, skaffa en utepool, bygga garage eller helt enkelt vill forma om din trädgård och behöver flytta eller spränga bort klippor och stora stenar, är det alltid viktigast att anlita proffsen till jobbet. Man ska aldrig ta sig för att göra bergsprängningar på egen hand. Även om man tycker att man har bra koll på sprängmedel och vet i teorin hur det bör gå till, ska man aldrig någonsin göra det som lekman.

Anlita ett säkert företag för bergsprängningen

Om du inte redan nu känner till något pålitligt företag för din bergsprängning kan du googla "bersprängning Stockholm", eller "bergsprängning Grängesberg" eller var det är som du behöver din bergsprängning. När du gör så, kommer Google att föreslå alla de företag som arbetar med bergsprängningar på den ort där du bor. När du får flera olika förslag på aktörer som kan detta med bergsprängningar bör du välja dem som har stor erfarenhet av detta och har gjort det tusentals gånger. Om inte annat, visar den långa erfarenheten på att de har gjort det med livet i behåll och utför säkra bergsprängningar.

Be om offert och referenser

När du väl fått några förslag på bergssprängande företag, kan du alltid ta kontakt och be om offert och referenser. Det är ju viktigt att de är aktörer inom bergsprängning som lyssnar på sin kund och utför ett sådant arbete så att de är nöjda. Sedan är det ju minst lika viktigt att de arbetar på ett säkert sätt. När det kommer till säkerhet finns det inget annat som är lika viktigt.

Erfarna bestämmer vidden på bergsprängningen

Det är inte alltid som man måste spränga berg. Det kan vara direkt olämpligt att alltid använda samma vidd på bergsprängningen. Ibland måste man ta hänsyn till hus och bebyggelse i området. Då kan man i stället använda sig av en metod för berspräckning i stället. En sådan tar hänsyn till fastigheter och att de inte förstörs i vibreringarna och efterdyningarna av bergspräckningen. Enkelt förklarat är en bergspräckning en mycket mindre sprängning. 

Säkerheten främst för alla inblandade

För alla som arbetar med dessa saker är säkerheten främst och det gäller ju inte bara dem som arbetar med detta. Lika viktigt är det att byggjobbarna alltid tänker på omgivningen, liksom på den egna säkerheten. Här är erfarenheten av olika sprängningar mycket viktig. Så när du väljer företag för sprängningarna på din tomt, välj den som alltid sätter säkerheten främst, och då är det viktigt att du som kund alltid kontrollera alla referenser som de ger och läs på så mycket du kan om företaget, och omdömen som tidigare kunder har gett om dem.

28 Feb 2019

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare