RightLeft
 
 

Brandtätning ett fullgott brandskydd

En brandtätning görs i förebyggande syfte för att hjälpa till att hindra både eld och rök från spridning. Det ger ett fullgott skydd och kan rädda ens liv.

Idag är det obligatoriskt att ha brandskydd i nya byggnader som uppförs. Men vi har många byggnader runt om i Sverige som står utan något som helst skydd. Det gör också att en brand kan skapa otroligt stora problem där. Börjar det brinna, tar det inte många minuter innan en trävilla utan skydd är helt övertänd.

Det innebär att på den korta tiden, ska man hinna vakna och ta sig ut. Det är inte alla som lyckas med det, därför är det mycket viktigt att man har ett brandskydd som är effektivt och arbetar mot branden. En populär åtgärd är att göra en brandtätning. Den fungerar på ett väldigt effektivt sätt och kan hjälpa till att stoppa branden.

Brandtätning ger mer tid

Anledningen till att det är så viktigt med ett effektivt brandskydd är just för att man ska få mer tid på sig att ta sig ut. Det viktigaste är att alla levande varelser kommer ut. Med tur går det även att rädda byggnaden. Har man då brandtätning, så får man betydligt mer tid. Brandtätningar fungerar som så att den bromsar branden och röken från spridning.

Då ökar även chansen att helt släcka elden. Har man inget brandskydd idag, då är brandtätningen ett perfekt alternativ. Med hjälp från experterna inom brandskydd, blir brandskyddet installerat och gör vad det ska.

2 Aug 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare