RightLeft
 
 

Dags att spendera tid på uteplatsen

Sommaren närmar sig, om än långsamt. Vi fick några riktigt fina dagar i slutet av mars med temperaturer på närmare 18 grader en helg här i Stockholm. Men drömmarna om sommaren slogs i spillror och vi fick återigen uppleva både höst och vinterväder.

Nu äntligen verkar det vända!

Under de kommande dagarna verkar sommaren våga smyga sig fram igen. Vi tror att många familjer äntligen kommer börja fixa i trädgården och spendera tid på uteplatsen. Förhoppningsvis börjar soffdynorna komma fram och krukorna planteras om. Runt om i landet vittnar butikerna om trögstartad försäljning av utemöbler, blommor och planteringsprodukter. Men nu i helgen kommer det troligtvis att börja lossna ordentligt och även under kommande långhelg nästa vecka.

Svenskarna längtar ut

De flesta vi intervjuat och pratat med säger samma sak; vi längtar efter att få börja umgås mer utomhus i värme och solsken! Om vi kunde reklamera senvåren så hade majoriteten av Sverige gjort det.

Uteplatsen - Det nya hjärtat i hemmet

Under sommaren är det många hushåll och familjer som väljer att spendera mycket tid utomhus. Men att spendera all tid utomhus i solen är inte bara bra för oss. Vi måste varje år påminna om hur viktigt det är att skydda både barn och vuxna mot solens starka UV-strålar. Just uteplatsen har blivit en riktigt samlingspunkt för många familjer men även där är det viktigt med skydd mot solen.

Det finns flera sätt att skydda uteplatsen mot solens starka stålar men ändå samtidigt kunna njuta av värmen. Med markiser så kan ni enkelt ta fram solskyddet när solens strålar är som starkast, samtidigt som ni får lite skön skugga. För familjer som har småbarn så är det extra viktigt med en plats där barnen kan få skugga utomhus. Till skillnad från ett solparasoll så är en markis fastmonterad i väggen och kan enkelt vevas fram manuellt eller elektriskt. Markiser har dessutom en längre livslängd än solparasoll och klarar ofta av mer vind än vad ett parasoll gör. Det är inte bara för skuggans skull som en markis gynnar er uteplats, det fungerar även som ett tak vid lättare sommarregn. Så om ni väljer att äta lunch eller middag på er uteplats och det börjar regna, så kan ni enkelt ta ut markisen istället för att behöva springa in med mat och tallrikar. Det finns flertalet återförsäljare av markiser, kom ihåg att jämföra innan ni bestämmer er.

Kom ihåg att ta hand om er uteplats

Er uteplats är bara så fin och mysig som ni själva väljer att göra den. Rengör markisen, ta hand om underlaget och framför allt; ta hand om era utemöbler. Vid rätt skötsel så överlever utemöblerna fler somrar.

17 May 2017

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare