RightLeft
 
 

Dolda fel vid köp av hus

Det mesta kan förhindras genom att besikta huset innan köp. Men det är inte helt ovanligt att dolda fel dyker upp i hus trots att man inte trott det möjligt.

Anders och Marina hade bott i sitt hus i ett år och trivdes förträffligt. De hade köpt det i ett fantastiskt skick då det mesta var nyrenoverat. Det bästa var den senaste renoveringen med nytt kök och nytt badrum. Visst hade det kostat med ett så bra hus men det hade det varit värt.

Så såg de plötsligt en utbuktande kakelplatta i badrummet och började ana oråd. Någonstans hoppades de dock att de hade fel. För visst var det omöjligt. Tyvärr stod det ganska snabbt klart att det rörde sig om en fuktskada. Vid närmare granskning visade det sig vara något som man kallar dolda fel.

Dolda fel i hus påpekas i tid

De började med att kontakta en advokatfirma för att få veta hur det fungerade. Kunde de få hjälp med kostnaderna att renovera? Enligt advokaten kunde de ta upp ett dolt fel i hus upp till tio år, om det var så att det var ett fel som uppstått exempelvis under renovering. Så denne trodde att de hade en stor möjlighet.

En mätning gjordes och den visade att det var mycket fukt i väggen som indikerade att något inte gjorts rätt. Därefter hjälpte advokaten till med att kontakta säljaren och informera om problemet. Allt engagemang slutade med att de fick pengar tillbaka för att renovera badrummet. Renovering skulle bara vara i syfte att laga problemet och fick inte bli ett nytt badrum.

13 Sep 2022

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare