RightLeft
 
 

Dra nytta av din öppna spis

Runt om i bostäder över hela Stockholm så står en outnyttjad resurs och samlar damm. Detta i form av en öppen spis och där många inte använder denna mer än som en snygg inredningdetalj. Varför? Jo, i många fall så handlar det om rädsla och i många fall så handlar det om att man kanske inte vet vilken skatt man sitter på.

Gällande rädslan så finns en relevant poäng; dels så måste man säkerställa att man får lägga in en massa ved och tända en brasa i sin öppna spis och detta utan att någon tar skada. Det här gör man bäst genom att kontakta en sotare som tittar till hur skorstenen ser ut.

Den andra rädslan gäller att brand och här ska man med all rätt ha respekt; en öppen eld medför fara och en gnista från ved kan mycket väl starta en brand. Här måste man investera i en eldskärm och läsa på lite kring ved och hur eld i det stora ska hanteras. Gör man det och håller sin eld under uppsikt – ja, då kan man också njuta av de stora fördelarna som en öppen spis för med sig. Fördelar som sträcker sig både till ekonomi och till det vardagliga livet.

Kort och gott – lägger du in ved i din öppna spis och tänder en brasa så kommer denna att ge dig en jämn, behaglig temperatur som gör att du kan spara in pengar på uppvärmning. Den naturliga uppvärmningen må vara omodern, men den ska inte underskattas.

Beställ ved via nätet

En öppen spis är mer än bara en schysst detalj för inredning och något som höjer värdet på en bostad i Stockholm, den kan mycket väl sänka omkostnaderna för familjen som bor där också. Kostnaden för ved är definitivt ingen större utgift och går dessutom utmärkt att beställa via internet och få levererad direkt till dörren.

De andra värden vi nämnde då? Ja, här handlar det om trivsel, harmoni och en chans till lite själslig rekreation; något vi alla behöver och särskilt i en stad som Stockholm där stressen har en tendens att krypa under skinnet på många. Köp ved, tänd brasan i din öppna spis och slå av din mobiltelefon – du kommer inte att ångra dig.

26 Oct 2016

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare