RightLeft
 
 

En grön vinter med vintergröna växter

Vill du slippa den tråkiga och kala vinterträdgården så kan du satsa på växter som är gröna hela året. Kanske till och med buskar som du kan klippa och använda som insynsskydd mot grannen.

Även om det snöar och blir sådär härligt vitt på vintern så finns det de månaderna när det bara är grått och trist i trädgården. Kanske njuter du av att kunna gå omkring och se vad grannarna gömmer bakom sina häckar, nu när alla löv trillat av. Eller så är du den som nyfikna grannar gärna vill titta in hos. Då finns det ett trevligt sätt att få en grön och frodig trädgård hela vinter. Och slippa nyfikna grannar.

Mjukt och väldoftande

Om du väljer att plantera thujor som häck eller solitärer i din trädgård så får du en grön trädgård hela året. Som häck kan du välja hur bred och hög du vill ha den, och lita på att den kommer att bli helt omöjlig att se igenom när den fått växa till sig. Vill du istället sätta en eller några få som buskar så kan du klippa den på något trevligt sätt. Eller så väljer du en sort som har en bollform eller pelarform. Du får automatiskt en trevlig buske att sätta belysning i på vintern. Och vill du så kan du även göra kransar att sätta i fönstren och på dörren. Thuja är mjuk och lätt att handskas med och doften påminner lite grann om väldoftande och goda clementiner.

6 Apr 2021

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare