RightLeft
 
 

Ett vackert och elegant hem bör förses med fiskbensparkett

Om man ska peka ut en enskild faktor som är viktig för hemmets utseende och funktion ska man titta under foten och se ett golv som är i fiskbensparkett.

Det vore mer än dumt att ställa frågan om någon vill ha ett snyggare hem – för det vill förstås alla? Följdfrågorna är kanske intressantare, och vad kan de handla om? Kanske hur? och den oundvikliga “vad kommer det att kosta”? Hur får man ett hem som inte bara är snyggt utan dessutom trivsamt? Gärna hållbart dessutom?

Vad är skillnaden mellan ett tråkigt hem som ser ut att vara taget ur någon möbelkatalog och ett hem som bara utstrålar harmoni och glädje? Hur kombinerar man när bostaden faktiskt är bebodd av riktiga människor och kanske husdjur som hårar och stökar och smutsar ner? Hur hittar man balansen?

Fiskbensparkett är den rätta starten

Ett rum är förstås inte bara sitt materiella innehåll – möbler, textilier, prydnadssaker. Ett rum är inte ens enbart väggar, tak och golv. Men – grunden är faktiskt en viktig del. Blir den fel kan inget i världen göra att hemmet sedan känns rätt. Så val av material spelar en stor roll för ett bra slutresultat.

Har man ett rum, eller rentav flera, där man inte planerar att ha ett våtutrymme är fiskbensparkett det givna valet för den kvalitetsmedvetna. Inget material är mer levande än trä av skilda slag och allra finast blir det om man satsar på en fiskbensparkett. Ett levande material som passar till all sorts inredning.

Fiskbensparkett är ett hållbart val

Trä är en förnybar resurs och trä är dessutom oerhört hållbart. När du fått ett trägolv installerat har du också fått en upplevelse som bara inträffar en gång under livet. Med rätt skötsel och frånvaro av olyckshändelser kommer ett trägolv att hålla i minst femtio år. Visst, man kommer att behöva få det slipat då och då. Men inget mer.

Att lägga parkett är förstås inget för en amatör, om än aldrig så glad. Här behövs kunskaper och färdigheter som man som golvläggare lär sig genom dagliga ansträngningar. En enda fellagd trästav ger ett golv som måste läggas om försåvitt inte felet rättas till omedelbart. Med rätt folk däremot kan man som hemmansägare luta sig tillbaka och bara beundra yrkesskickligheten.

13 Oct 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare