RightLeft
 
 

Fastighetsboxar gör trappuppgången lugnare

I äldre hus kan det vara lyhört. Många som är lättväckta störs när tidningsbudet eller brevbäraren kommer. Något som fastighetsboxar skulle förhindra.

Greta vaknade med ett ryck och tittade på sin klockradio, en relik hon haft i årtionden. På displayen stod 03.20 och hon muttrade irriterat åt det faktum att tidningsbudet återigen väckt Anderssons schäfer igen. Den hunden hade tydligen utnämnt sig själv till vakthund i huset. Men man kunde tycka att den borde lära känna tidningsbudet efter ett år.

Hon lade ner huvudet på kudden igen och slöt ögonen. Men förstod att det inte skulle fungera, det fick bli korsord vid köksbordet igen. Klockan blev sex innan ögonen började glida igen och hon gick till sängs. Bara för att tre timmar senare vakna av hunden igen. Herrejösses, kunde inte hyresvärden bara skaffa såna där boxar så det blev lugnt i trappen.

Fastighetsboxar ett krav från Greta

Om bara postbudet kunde vänta med att stövla in tills klockan åtminstone blivit nio. Greta kände hur sömnbristen under de senaste åren började ta på krafterna. Något behövde göras snarast. Efter att hon bryggt sitt kaffe och fått i sig lite mat plockade hon fram telefonnumret till fastighetsägaren. Satte sig sedan tillrätta och ringde.

Greta var beredd att låta dem få veta vad hon tyckte. Hon förklarade sitt ärende och skulle börja argumentera men hann inte. Personen i andra änden berättade att de planerade sätta in fastighetsboxar i alla fastigheter inom kort. Snopet tittade Greta på mobilen som hade tystnad. Det där gick ju bra, tänkte hon nöjt och knappade in numret för att tala om detta för bästa väninnan.

5 Jun 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare