RightLeft
 
 

Fiskbensparkett: En tidlös och elegant golvbeläggning för ditt hem

Att välja rätt golv till ditt hem är en viktig beslutspunkt vid renovering eller nybyggnation. En populär och trendig valmöjlighet idag är att installera fiskbensparkett. Om du inte är bekant med denna typ av golv, låt oss ge dig en introduktion.

Konsten att installera fiskbensparkett

Vad är egentligen fiskbensparkett? Detta kanske är din första tanke när du hör talas om denna golvstil. Vad innebär det, vad kostar det, hur lång tid tar det att installera och så vidare. Frågorna kan vara många, särskilt när det handlar om att renovera ditt hem. Vid en renovering strävar man alltid efter att uppnå bästa möjliga resultat. Du kanske redan har en klar bild av hur du vill att det ska se ut innan du tar kontakt med byggare. Men det är alltid bra att ta råd, tips och idéer från experter som kan hjälpa dig att förverkliga din vision. När det kommer till golvläggning finns det olika alternativ att välja mellan, både när det gäller färger, utseende och material. Att lägga en fiskbensparkett kan vara något knepigare då det krävs kunskap och skicklighet för att få till det perfekt, det är inte bara att klicka ihop bit efter bit som med vissa andra golv.

Hur installerar man fiskbensparkett?

Det som gör fiskbensparkett unikt jämfört med andra golv är att det läggs stav för stav. Stavarna placeras antingen med hjälp av lim, spik eller en kombination av båda, beroende på önskad metod och kvalitet. Den största utmaningen när det gäller att lägga fiskbensparkett är att få mönstret att stämma överens. Man vill inte upptäcka efteråt att något har blivit felplacerat, eftersom det skulle innebära att man måste ta bort och göra om hela golvet. För att undvika detta är det viktigt att vara noggrann och metodisk under hela processen. Om ett område görs felaktigt kommer det att påverka resten av golvet också.

Anlita proffs

Det är uppenbart att lägga fiskbensparkett kräver viss expertis och skicklighet. Därför är det klokt för privatpersoner att anlita professionella golvläggare med gedigen erfarenhet av golvläggning med fiskbensparkett. Visst, det finns en mängd instruktionsvideor på YouTube där man kan lära sig olika tekniker, men det rekommenderas ändå att anlita någon som är väl insatt i ämnet. Företag och golvläggare som arbetar med detta dagligen har en betydande erfarenhet och kan hantera installationen som ett rutinarbete.

11 Jul 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare