RightLeft
 
 

Fönsterrenovering med energiglas i Stockholm

Plågas du av höga energikostnader? Med fönsterrenovering med energiglas i Stockholm kan man förbättra fönstrets u-värde så att mer värme stannar kvar inomhus.

I ett land som Sverige där man är i behov av uppvärmning en större del av året lönar det sig att se till att ha energisnåla fönster. Men att byta ut gamla fönster mot nya är kostsamt. I stället kan man renovera sina dåliga fönster och göra om dem till energifönster.

Det finns olika tekniker för att göra om gamla fönster till energifönster. Ett vanligt sätt är att förse glasen med en lågemissionsbeläggning som gör att värmen reflekteras tillbaka in i rummet. Men man kan även fylla hålrummet mellan rutorna med en särskild gas som isolerar och ser till att värmen stannar kvar inomhus.

Fönsterrenovering är bra för miljön

En fönsterrenovering är bra för miljön på flera sätt. Dels återanvänder man gamla fönster vilket gör att man slipper såga ner träd för att tillverka nya. Genom att se till att fönstret får ett bättre u-värde ser man till att mer av värmen stannar kvar inomhus. Det går på så vis att öka värdet på huset med en fönsterrenovering i Stockholm. Detta eftersom många som köper hus idag också tittar på uppvärmningskostnaderna.

Hur mycket det kostar att göra om sina gamla fönster till energifönster beror på vilken teknik som används. Men säkert är att man så småningom alltid har igen sin investering i sänkta uppvärmningskostnader. Det kan vara bra att känna till att rot-avdraget även gäller för fönsterrenovering.

23 May 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare