RightLeft
 
 

För dig som arbetar som arborist

Att arbeta som arborist måste vara det perfekta arbetet som både är trädgårdsintresserade och som gillar klätterutmaningar. Arborister jobbar mest under säsongerna och arbetar mindre vintertid, vilket är förståeligt. Det är inte mycket man kan göra med trädgårdar och träd som ligger frusna under snön. Även om vissa träd kan lämpa sig för trädkapningar under vintern, är det inte alla träd som passar för detta. Arbetar man säsongsvis, är det inte så stora behov av att äga en utrustning som man endast använder under några månader.

Hyra utrustning för arborister

Hiss, minigrävare, såg, trädkapare, handsdåg, grensåg och mycket annat är några av de saker som man kan komma att behöva under säsongen för trädkapningar. Dessutom kan man behöva selar, karbiner, verktygshållare, när man väl har svingat upp sig i trädet, vill man inte ner igen för att hämta verktyg som man har någon annanstans. För säkerhetens skulle behöver man även hjälm, handskar och spikskor. Spikskor bör man inte använda på klättring på träd, men går utmärkt på stolpar.

Den bästa utrustningen är hissen

Hissen är ändå den bästa utrustningen för en arborist, men enda haken är den att man itne kan frakta den vartsom helst. Många gånger får man nog förlita sig på egna klättringsförmågor när det kommer till att kapa trädgrenar och svårtillgänglig växtlighet. Har man bara möjlighet att frakta en hiss kan man vara många som arbetar på en sådan och kan utnyttja den till flera träd samtidigt.

Som arborist gäller det hålla sig i fysisk trim

Den duktigaste arboristen är den som kommer åt trädgrenarna. Då gäller det att hålla sig i fysisk form för att kunna arbeta effektivt. Man måste hålla sig smal och inte bära för många kilo, eftersom det då blir omöjligt att komma upp i höga höjder, såsom kan vara nödvändigt bitvis. I princip bör en arborist leva som andra bergsklättrare; ha bra utrustning, god fysik och lätt kroppsvikt. Många kombinerar dessa sysselsättningar. Den som väljer yrket som arborist, måste gilla utomhusaktiviteter och att befinna sig på höga höjder.

Bergsklättrare ska vara lättfotade

Liksom bergsklättrare gäller det att kunna vara lätt på foten och så smidig man bara kan. Det gäller att inte utmana ödet och bli för tung och ramla ner. För den som kan använda lift är det bra mycket säkrare som arbetsredskap trots den fysiska formen.

16 Jul 2018

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare