RightLeft
 
 

Forma trädgården efter er användning av trädgården

Det är mycket arbete innan man får sin trädgård precis som man önskar sig. Och innan man vet hur man vill ha det och hur man kommer dit, gäller det att man har sett en hel del andra trädgårdar och kikat på hur de har gjort. Ofta har man kanske sin egen barndomsträdgårdar som en bakgrundsfond för den slags trädgård som man önskar sig invid sitt hus.

 

Bestäm designen på trädgården efter hur ni använder den

 

Hur man vill ha sin trädgård, beror ganska mycket på hur man vill använda den. Är man till exempel en barnfamilj, kanske man vill ge barnen plats i trädgården. Då vill man ha gungor, sandlåda, och varför inte en pool? Har man en pool hemma, behöver man inte ge sig ut på en fullpackad strand med alla barn. Varma sommardagar kan man njuta hemma i sin egen trädgård och låta barnen svalka sig i en härlig pool hemma.

 

Är man däremot ett äldre par, kanske man vill ha en bänk invid en syrenberså där man kan inte sitt eftermiddagskaffe och äta citronbakelse. Då kanske man vill odla sina rosor och njuta av en liten damm för fåglarnas vattenbad. På vintrarna kan man ha en eget matställe för fåglarna och titta på när hackspettar, trastar och bofinkar kommer och äter av solrosfrön och talg.

 

Är man familjen med stort socialt liv, kanske man vill ha en badtunna i trädgården, nära intill altan och bastu. Då kanske man inte är så intresserad av själva trädgårdsskötseln utan vill utnyttja trädgården som en ett vardagsrum utomhus för bjudningar, fester och umgänge. Då kanske man hellre vill ha en slät och stor gräsmatta där man kan spela krocket, tennis eller badminton.

 

Hellre pool än badtunna

 

Att ha en pool i trädgården är ett bra alternativ till både badtunna och barnbad. Med en riktig swimmingpool kan du behålla träning och fysik hemma utan ett behöva bege dig till simhallen. Då kan du ta några simtag varje dag och behålla en bra fysik. Har du poolen utomhus i trädgården är ett pooltak ett måste. Dels bör du skydda omgivningen mot fall rakt ner i poolen, dels bör du skydda poolen från allt smuts som kan trilla ner från trädgården i form av löv, gräs och barr. Det är inte roligt att hoppa i en pool som är full med trädgårdens olika sorters växter. Då skyddar ett pooltak poolen effektivt och du behåller fräscht vatten i poolen. Det är inte dyrt att skaffa sig varken pool eller pooltak. I synnerhet på nätet kan du hitta både bra pooltak och pris. Googla pooltak pris så får du exakta siffror på hur mycket det kan kosta.

17 May 2018

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare