RightLeft
 
 

Konkurrens inom golvslipning i Stockholm

Det finns många byggnader med trägolv i Stockholm, både nya och de som är lite äldre. Därför finns det också många lokala firmor som arbetar med golvslipning.

Det är ganska vanligt med trägolv i äldre byggnader i Stockholm, liksom i de som är lite nyare. Egentligen är det främst hus som uppförts runt 1960–1990 som brukar ha andra golvmaterial, såsom plast eller laminat. Men visst skiljer sig detta också beroende på vilka rum det handlar om. För sovrum på ovanvåningen kanske man har nöjt sig med laminat, medan allrummet på bottenvåningen får stoltsera med ett äkta trägolv.

Husets arkitektur är en annan sak som kan inverka på valet av golvmaterial. Så till exempel kan ett gammalt trägolv passa bättre i en äldre byggnad medan ett mer modernt golv passar i en nyare byggnad. Även arkitektens vision och kundens önskemål spelar förstås in vid valet av vilket golv som lagts.

Pressade priser för golvslipning

Hur det nu än är så har ett organiskt material som trä många fördelar jämfört med andra material. Trägolv är snygga, kan utformas i många olika stilar och är sköna att stå och gå på. De har också fördelen att de kan förnyas genom slipning.

Med tanke på hur många trägolv det finns så är det vanligt förekommande att det utförs golvslipning i Stockholm i alla möjliga olika byggnader. Det är väl också därför som det finns ett stort utbud av golvslipningsfirmor att välja mellan – något som är bra för oss som bor där eftersom priset pressas ned på grund av konkurrensen.

21 Jun 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare