RightLeft
 
 

Kunnig takläggare i Linköping

Ska man lägga om taket ska man ta hjälp av en takläggare som är specialiserad på materialet man vill lägga. Här är några användbara tips för er i Linköping.

Att lägga om taket kan kosta en hel del. Därför lönar det sig att försöka få taket att hålla så länge som möjligt. Hur länge ett tak håller beror på materialvalet och om man anlitat rätt takläggare. Vissa takläggare är nämligen mer kunniga och noggranna än andra. Tyvärr finns det också takläggare som använder sig av billigt takmaterial av dålig kvalitet.

Men det räcker inte bara med en skicklig takläggare och kvalitativt takmaterial för att taket ska hålla länge. För att taket ska uppnå maximal livslängd måste man även reparera och underhålla det vid behov. Exempel på underhåll är rensning av hängrännor, taktvätt och avlägsnande av mossa och takmålning.

Viktigt att man tar referenser på takläggaren

Vill man anlita en takläggare i Linköping ska man vara noga med att välja en certifierad aktör. Detta eftersom man då kan vara säker på att takläggaren har kunskap om de byggregler som finns i Sverige. Läggs taket på fel sätt och det exempelvis uppstår fuktskador, kan det bli svårt att få ut något på hemförsäkringen.

Men även om takläggaren är certifierad är det viktigt att man ber om referenser och att man kontrollerar dessa genom att ringa upp och ställa frågor. Man måste även skriva ett tydligt avtal innan takomläggningen börjar. Detta ska vara så detaljerat som möjligt och innehålla precis allt det som man har kommit överens om.

16 Jul 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare