RightLeft
 
 

Målare Stockholm - rätt hjälp lönar sig i längden

Dags att måla om fasaden på din villa i Stockholm? Många tar för lätt på detta. En fasadmålning ses som ett lämpligt projekt att genomföra under någon vecka då man har semester. Tror man det - ja, då har man en ny fasadmålning framför sig inom bara några år. Däri ligger också den stora fördelen med att välja en målare i Stockholm. En professionell målare genomför en fasadmålning på ett sätt som dels ger ett bra resultat för ögat - ditt hus blir snyggt och estetiskt tilltalande! - men dels också ett jobb som blir hållbart.

Om du själv tänkt dig att genomföra en fasadmålning i Stockholm så är det ett projekt som aldrig kan ske på uppstuds. Man måste planera och man måste göra detta grundligt. En sak att tänka på gäller exempelvis säkerhet. Har du tänkt dig att måla från en stege? I så fall kan du addera en vecka - minst - till tidsplanen.

Dessutom handlar det då också om en stor osäkerhet. Minsta felsteg innebär ett fall och med detta kommer också risken att göra sig väldigt illa. Du måste hyra en ställning och då det handlar om Stockholm så bör du vara medveten om att det innebär konkurrens - och med detta också höga priser. En ställning bör hyras i lång tid i förväg för att man ska kunna få till stånd ett bra pris.

Vädret kan påverka fasadmålningen

En annan detalj som kan påverka ditt planerade projekt negativt handlar om väder. Ska du måla om inomhus så är detta, givetvis, en faktor som du inte alls behöver bry dig om.

Utomhus emellertid, då kan det påverka rejält. Regn kan göra att du inte kan måla och att arbetet förskjuts. Samma sak om det handlar om strålade, het sol - det är långt ifrån ett ultimat väder att arbeta i. Väljer du en målare så kan han, vid sämre väderförhållanden, sätta upp väderskydd och genom detta också måla din fasad utan dröjsmål.

Använd Rot-avdraget

En annan fördel med att välja en målare är att du som privatperson kan använda dig av Rot-avdraget. Med Rot kan du dra av 30% av den totala arbetskostnaden och detta med ett årligt tak på 50.000 kronor.

Det belopp som motsvarar Rot dras dessutom direkt på fakturan och du behöver inte göra mer än att säga till den målare i Stockholm du anlitat att du vill använda denna skatterabatt. Företaget sköter all administration med Skatteverket. Kort sagt: varför ska du utsätta dig för projektet som ligger i att måla din fasad när det finns prisvärd, professionell hjälp att tillgå? Valet är enkelt.

8 Nov 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare