RightLeft
 
 

Matcha trädgården med huset

Det är detaljerna som skapar helheten, sägs det. En tydlig och snygg detalj är att matcha trädgården, dess utsmyckningar och dess möbler med huset. Att skapa ett genomgående färgtema är något som lämnar intryck hos den som betraktar ditt hem.

Det här kan göras på flera sätt, men till exempel kan man arbeta med husets markiser, trädgårdsmöblerna och till och med växter. Ju fler detaljer som matchar – desto större effekt.

Markiserna

Utbudet av markiser är idag stort. Har du ett hus utanför Stockholm, till exempel i Sollentuna, har du flera byggvaruhus i närheten att välja mellan. Just i Sollentuna finns kanske inte särskilt många byggvaruhus, men Sollentunas närhet till Stockholm gör att utbudet är riktigt stort. Det här gäller givetvis inte bara om du bor i Sollentuna, utan kan även jämföras med Danderyd eller Svedala utanför Malmö till exempel.

När du har hittat ett byggvaruhus med ett gediget utbud av markiser bör du också redan ha bestämt dig för en färg. Ska detaljerna i trädgården och markiserna vara i samma färg som huset, eller en färg som kontrasterar på ett snyggt vis? När du har bestämt dig för en färg är det bara att välja ett par markiser. Läs mer om markiser här!

Trädgårdsmöblerna

Vissa väljer att ha med hala trädgårdsmöbler i ett färgtema. Betydligt fler väljer dock att ha merparten av möblerna i en neutral färg, och låta ett fåtal möbler målas i en stark färg som går in i temat. Till exempel kan en gammal trästol målas i vitt/rosa och ställas nära en syrenbuske. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Att hitta en hel möbelgrupp till trädgården i en viss färg kan bli svårt. Således kanske det är bättre att jobba med mindre detaljer. Förutom att måla om en gammal stol kan du till exempel måla en cykel i helvitt och odla växter i dess korg där fram. Som sagt – bara fantasin sätter gränser här. Det finns inga rätt eller fel, så det är läge att gå på magkänslan.

Växterna

Att jobba med växter är visserligen beroende av säsongen, men när det väl är säsong kan det bli oslagbart vackert. Till exempel kan du som ovan nämnt matcha färgen på blommorna med en ommålad stol, eller så kan du odla växter som har samma färg som huset och/eller husets markiser. Odlar du tillräckligt många och stora växter ger det här en effekt som får ditt hem att se ut som om det är taget direkt från en inredningskatalog.

 

12 Aug 2017

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare