RightLeft
 
 

När du behöver fälla träd i Nacka

Behöver du få bort träd på din tomt som står illa till? Som lekman kan det vara svårt att fälla träd på egen hand. Då är det bättre att ta proffsen till hjälp. Tar man en arborist (en som är expert på träd och trädfällning) till hjälp, har de oftast den slags utrustning som krävs för att kunna fälla träd på ett säkert sätt. Därför rekommenderas att alltid anlita en arborist för jobbet med att fälla träd.

När man väl har bestämt har bestämt sig för att något träd som står på tomten ska bort, och man behöver få tag i en arborist, säg i Nacka, om det är där som man bor, kan man googla; "trädfällning Nacka". Skriver man in de sökorden, plus den ort där man bor och behöver arboristen, är det lätt att få tag i en arborist just på den ort där man önskar. Då är det sedan bara att ta kontakt och fråga om offert, så att man får en uppfattning om vad det kan kosta när man fäller träd.

Så kan det gå till vid en trädfällning

När man tar kontakt med en arborist, vill de säkerligen komma ut och inspektera trädet som man vill få fällt. Då bestämmer arboristen hur trädfällningen bör få till. När arboristen sedan har bestämt hur själva trädfällningen ska gå till, vilken utrustning som behövs. Är det till exempel ett träd som är mycket stort, och som bör fällas i sektioner kan man se till så att trädet inte faller på viktiga elledningar, eller om trädet står nära ett hus, kan man med hjäp av en lift, se till så att trädet inte faller på huset och skadar det. Sedan när man har tagit bort trädet, kan arboristen se till så att stubben inte ligger i vägen och kan skada djur och människor. Vill man dessutom behålla virket kan arboristen se till så att trädet förvandlas till ved som är behändig för villaägaren att elda upp.

Anlita erfarna arborister i Stockholm

Anlita erfarna arborister som kan arbeta och har möjlighet att arbeta just i ditt område. Bor du i Stockholm finns det kring ett 100-tals arborister som kan komma ut och hjälpar till med trädfällning. Man kan behöva anlita en arborist även om man bara vill kapa några trädgrenar. En arborist vet hur man tar ner grenar utan att döda själva trädet. Det är svårt att veta under vilken tid på året som man bör kapa trädet och hur man ska beskära det så att trädet fortfarande mår bra även efter en kapning.

9 Sep 2019

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare