RightLeft
 
 

När du behöver kapa ner ett stort träd

Har du ett stort träd som står i vägen för det du behöver utrymmet till? Är det ett riktigt stort träd och det kanske inte går att flytta på det, kanske du helt enkelt behöver ta bort det. De flesta träd kan man flytta på och det stör inte trädet nämnvärt. Är det däremot ett mycket stort träd går det sällan att flytta det utan att det skadas och kanske dör på kuppen.

Stora träd går nästan inte att flytta

Riktigt stora träd har nämligen en otroligt stor samling med rötter som kan skadas om man börjar rycka och slita i trädet. Då är det bättre att helt enkelt ta bort det, istället för att det ska dö en långsam död. Även våra växter har "känslor", om man nu kan kalla kemiska reaktioner inuti plantan för "känslor". FÖr det är de som växterna har. De kan reagera genom att sända ut eller producera kemiska vätskor eller signaler ut till bladen, eller rötterna om något skulle hända plantan. Är inte det förbluffande?

Har du ett riktigt stor träd, som om du fäller det rakt ner, skulle kunna skada egendom, eller människor och djur? Då kan man behöva fälla träd genom att stycka det medan det fortfarande står upp. Man skär trädet i lagom stora bitar och antingen släpper ner dem på marken, eller firar ner dem med ett rep.

Anlita en arborist som är specialist på träd

Allt detta vet en arborist. En sådan arborist är utbildad och är specialister på träd. De är specialister på allt som har med träd att göra. De vet hur träd mår, vad som som är bra och dåligt, eller vad man kan göra med träd, hur man får träd att växa, vilka träd som trivs med andra träd, eller växter.

En arborist är specialist på att fälla träd. De vet hur stort utrymme som krävs för att fälla ett träd, hur det kommer att falla och hur man sågar för att det ska fall på det sätt som man önskar.

Googla trädfällning Lidingö

Om du bor på Lidingör, och behöver någon som kommer och utför trädfällningen där, kan du googla "trädfällning Lidingö". Då borde det dyka upp flera företag som arbetar med trädfällning i Lidingö. Då kan du ta kontakt med någon av dem och fråga vad de tar för pris för att komma och fälla ditt träd i Lidingö.

23 Oct 2018

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare