RightLeft
 
 

När du behöver stensättning på tomten

Här ser man en liten gång, som man har skapat med hjälp av stenar som en stenläggare har lagt. På detta och liknande sätt kan man skapa stigar, utan att det blir fula och slitna stigar på gräsmattorna, som det brukar bli om man inte skaffar sig en stenlagd stig.

Att sätta sten på tomten är som att göra om den kaotiska naturen till en ordnad tillvaro. Överhuvudtaget är anläggande av en trädgård ett sätt att få ordning på det som växer vilt, till att "tämja" det vilda och bringa ordning på det "vilda" och få en ordning på det som växer , hur det växer och var det ska växa.

Lagom planering av trädgården bäst

För det är klart att en trädgård växer och förändras hela tiden. Nu menar vi inte att man ska "tämja" trädgården såsom man gjorde under 1700-talet och med den pampiga trädgården i Versailles som modell, utan mer ett "lagom" "tämjande" av trädgården, såsom man kan göra med hjälp av stensättning.

Här ser vi ett annat sätt att skapa avgränsningar direkt till en terass utomhus. Egentligen kan man tycka att man borde ha bytt plats på både stenskivorna och träet på altanen, med tanke på eldstaden. Men det vi ser här är hur stenarna bildar en fin övergång till huset och den delen där man vill kunna sitta utomhus på en plan yta. Hur resten av trädgården ser ut, syns inte på bilden, men vi kan tala om att resten av trädgården har gräsmatta och rabatter med blommor.

Stensättning bildar snygga avgränsningar

Med dessa bilder vill vi bara illustrera hur en stensättning kan göra snygga övergångar mellan huset, altanen eller terassen och resten av trädgården. Det är ju det man önskar med stensättningen, att bilda gränser i trädgården. Så om du funderar på hur du ska planera din trädgård, är det egentligen det bästa sättet att planera genom att titta på hur ni i familjen använder trädgården; var går ni? Var vill ni sitta? Vilka avgränsningar är viktiga i trädgården? Sedan är det bara att leta efter hantverkare som kan förverkliga det som ni önskar med trädgården.

Anlita stensättare till trädgården

Är det så att du behöver stensättning, och bor i Stockholm, kan du hitta en sådan genom att googla "stensättare Stockholm" och sedan letar Google upp sådana som har angett på sin hemsida att de erbjuder stensättning i Stockholm. Då är det bara att välja en av dem. Läs mer om stensättare i Stockholm på: https://www.stensättarestockholm.se.

3 Apr 2019

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare