RightLeft
 
 

När du vill asfaltera din uppfart

Funderar du på att asfaltera din uppfart? Det kanske inte är någon dum idé. Särskilt om man har barn antingen i skolåldern, eller har ungdomar hemma som är aktiva. De kanske vill åka skateboard eller spela tennis eller basket på uppfarten. Har man en eller flera bilar vill man säkert kunna parkera sin bil på uppfarten. Med smart planering kan man faktiskt skapa en uppfart för alla dessa behov. Det gäller bara att man planerar och tänker på ett kreativt sätt.

Underlaget lika viktigt som asfalteringen

När man arbetar med asfaltering är underlaget minst lika viktigt som själva asfalteringen. Utan ett väl bearbetat underlag, spricker asfalteringen och den blir med tiden ful och full med hål. Det vill man ju inte ha. Därför är det bästa som man kan göra är att se till att bearbeta underlaget ordentligt. Underlaget måste grävas, sedan lägger man på grus, sand och makadam. Först när underlaget har bearbets ordentligt och packats på rätt sätt, kan man till sist lägga på den heta asfalten. Då kommer man ut med en stor bil med en lasttrumma med het asfalt. Den hålls het på lastbilen. Sedan häller man ut den på den yta där man önskar sig asfalten medan asfalten är het. Medan den ännu är het, bearbetar man den. Till sist kör man på den med en vält så att asfalten blir riktigt slät och platt.

Anlita hantverkare för asfaltering

När man bestämmer företag som kommer och lägger asfalten åt en, är det viktigt vem man väljer som leverantör. Det finns olika byggare av uppfarter, det finns sådana som inte är seriösa och så finns det de som är riktigt duktiga. Välj inte de som bara tar billigast pris, eftersom billigast pris inte innebär den bästa asfalterade uppfarten. Snarare kan man tänka att det är något lurt med en leverantör som tar fantasipriser för sin asfaltering. Antingen är det oftast något fel på asfalten eller på leverantörerna. Om man får tag i hantverkare som inte har någon fast adress, och bara presenterar ett mobilnummer, bör man dra åt sig öronen och inte anlita dem. Du vet inte vad du får för slutprodukt, och du vet inte om vad som händer ifall du skulle vilja klaga på deras arbete. Det kan vara hantverkare som arbetar under radarn och varken är seriösa eller duktiga. Det finns skojare där ute som inte bryr sig om något annat än att få in pengar på oseriös verksamhet.

24 Jul 2019

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare