RightLeft
 
 

När du vill ha en fin och avkopplande trädgård

Behöver du få en avkoppling i vardagen? Alla behöver hitta sin egen oas där man kan hämta nya krafter. Vissa har den förmågan att hitta ett badhus där de kan gå och bada, gå i bastun, och sedan gå hem väldigt trötta men glada. Andra hittar ett favoritställe i skogen, vid havet, i en park eller i sin sommarstuga som de åker ut till och fiskar och jagar, eller vad de nu gör. Men alla behöver inte åka så långt för att hitta sin oas. Man kan göra en fin oas där man bor. Har man en fin trädgård där man bor kan man alltid stig ut i sin egen oas när man är ledig. Då ser man samtidigt till att höja värdet på sitt hus också, samtidigt.

Planera din trädgård

Det är viktigt att planera sin trädgård. Det tar nämligen alltid ett bra tag innan det som man vill, ska hända i sin trädgård. Det du gör nu, får resultat först om några månader. Därför bör man planera vad det är som man vill ha i sin trädgård. Vill man ha fler träd, ja då kan det ta ett tag innan träden växer från att vara sly till att vara riktiga träd. Det samma gäller även om man vill ha buskar eller blommor. Det tar alltid en tid innan man ser frukten av det som man gör. Så det man bör göra först är alltid att planera; vad är det som man önskar ut av sin trädgård; sin oas. Vill man kunna sitta utomhus? Vill man kunna äta utomhus, kanske grilla? Vill man att barn ska kunna leka i trädgården? Kanske de vuxna vill kunna sitta med sina barn utmohus? Då kanske man bör placera några bekväma solstolar i närheten av barnens lekplats. Vill man att barnen ska kunna ha en pool i sin trädgård? Då bör man planera för en sådan, och samtidigt tänka på säkerheten, hur barnen ska få anvädna poolen på mesta säkra sättet.

Ta hjälp med trädgården

Känner man att man är osäker på hur man gör, kan man alltid anlita professionell hjälp med trädgården. En trädgårdsmästare vet hur hon, eller han på bästa sätt kan anlägga en trädgård.  En sådan kan komma med bra tips och råd om hur man kan planera en sådan och för att den ska bli så bra som möjligt. Trädgården kan planeras så att det finns utrymme för allt det som man önskar sig av den.

21 Mar 2019

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare