RightLeft
 
 

Önskas en grönskande trädgård i innerstan?

De som bor i lägenheter är mer eller mindre beroende av innergårdar, eller åtminstone en stor och fin balkong, för att få lite utomhusvistelse. När våren och sommaren kommer, blir det oftast samma starka längtan till att kunna vara ute, sitta i solen med en kopp kaffe, eller bara äta frukost, lunch och middag utomhus. Det sägs att svenskens bild, och texter om sommaren hör hemma på landsbygden.

Vi längtar ut på landet sommartid

När svenskarna längtar efter sommaren är det en sommar som äger rum någonstans på landet. Landsbygden blir platsen för allas vår längtan efter sommar. Lukten av kor på en äng är själv sinnebilden för sommaren. Ska vi då ta med oss sinnebilden av svensk sommar, borde ju då allas innegårdar se ut som en äng med kon i mitten – för att vara lite självironisk. Tanken är ändå inte så dum. Vi, människor mår ju bra av att hitta vårt ursprung och sammanhang i resten av naturen och djuren. Så ska vi må bra i fortsättningen i städerna behöver vi lite av den växt och natur som vi finner på landsbygden. Ska vi fortsätta bo i storstäderna i Sverige kanske vi behöver mer av landsbygden mitt i storstaden, och då tänker vi inte bara på grönskande parker utan också grönskande trädgårdar mitt i stan.

Vi dör långsamt av alla avgaser

Det sägs att 20 procent a vår befolkning är sjuka och lever kortare tid än andra på grund av alla avgaser. Så om vi alla skulle upphöra med vårt bilkörande och alla började cykla eller ta sig fram på apostlahästarna (gåendes) skulle vi alla, egentligen, må bättre, för att inte tala om vilka positiva effekter vi skulle få på miljön och klimatet. Nu är det ju väldigt få människor som är beredda till så drastiska förändringar. Svenskarna är inget extremt folk. Vi vill ändra oss lite i taget, så där lagom stora förändringar. Då kan man börja med att odla på den egna gården. Genom att plantera mera, kan vi få en bättre miljö, i det lilla. Ju mer grönskande och friska planteringar som vi har, desto bättre för alla i just närmiljön. Så varför inte plantera mera på den egna innergården? Behöver du hjälp med planteringarna? Vill man göra stora förändringar och behöver bygga om eller renovera innergården kan man ta hjälp av proffsen och anlita hantverkare som har stor erfarenhet av att renovera innergårdar.

15 May 2019

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare