|
Det kanske låter som en märklig fråga; att asfaltera sin trädgård. Eller rättare sagt, att asfaltera en del av sin trädgård. Men det kan man mycket väl behöva göra. En del av trädgården kan mycket väl behöva asfalteras. Man behöver ju ofta använda sin trädgård på olika sätt. Behöver man använda den enbart till vila, kan man göra det på gräsmattan. Vill barnen har en egen "pick-nick" kanske de vill göra det på gräset. Vill du ha blommor som livar upp trädgården, kan de odlas i rabatterna och avskiljas med vacker natursten. Sedan är det viktigt att göra stigar så att du kan ta dig från den ena sidan till den andra i din trädgård. Om du gör så slipper du få en sliten gräsmatta.
Men om någon vill spela boll i trädgården passar en asfalterad uppfart bättre till det. Särskilt om denna någon vill spela basket, är asfalten bättre lämpad för det. Vill man även parkera sin bil på den egna tomten är asfalt det bästa underlaget. Då slipper man dra in grus och sand. Asfalten gör att bilen får ett "renare" underlag till bilen. Här kan du läsa mer hur du kan asfaltera uppfarten i Stockholm. En asfalt gör att trädgården känns mer genomtänkt och lättare att använda, och det är ju själva tanken med en egen trädgård, eller hur?
Vill man göra trädgården till en livlig plats, kan man med fördel anlägga en fiskdamm, ett litet vattenbad för fåglarna, där de kan stanna till och rengöra sin fjäderdräkt. På vintern kan man hjälpa dem genom att mata dem med fågelmat. Den som ahr barn, kanske vill göra det möjligt för barnen att leka i en del av trädgården; bygga en lekstuga, ställa upp gungor och rutschkana och allt sådant om barnen gillar.
Varför inte göra en del av trädgården för odling av grönsaker, kryddor eller bär? Det är ju så populärt att odla egna grönsaker. Varför inte göra en del av trädgården för odling? Odla din egen sallad, egna tomater och gurkor. Anlägg en egen kryddträdgård med rosmarin, basilika, persilja och dill, så lipper du köpa dem i affären. Dessutom gör du det möjligt för bin och humlor att hitta mat. Det finns otroliga mängder med C-vitaminer i våra svenska bär, varför inte odla röda och svarta vinbär och krusbär? Då slipper du köpa extra C-vitaminer under vinterhalvåret.