RightLeft
 
 

Så gräver du din egen odlingslott

Under sommaren är det dags att förverkliga alla planer som man har smitt under vinterhalvåret. Har man alltid stört sig på att muren behöver lagas, eller att det där staketet inte står där det ska stå, eller att tomten inte är tillräckligt plan för att kunna göra den till en tennisplan är det dags att se till att den blir precis som man önskar den. Är det en stor tomt och man önskar sig till exempel en tennisplan i verklig storlek kan det krävas att man anlitar en firma som utför en riktig markentreprenad i Stockholm.

För stora förändringar är det viktigt att anlita en firma som har rätta maskinerna, om det inte är så att man vet hur man hanterar en grävskopa. Det lätt hänt att man annars riskerar olyckor och kroppsskada till följd av felhantering av stora maskiner.

Vill du ha goda råd om hur du bygger en riktig mur, anlägger riktiga terasser eller gräver en odlingslott, kan du alltid ta kontakt med ett företag som arbetar med alla sorts grävjobb. Att sätta igång och gräva manuellt, om det handlar om stora ytor är inte att rekommendera. Bara den som är van vid kroppsarbete bör starta den typen av kroppsarbete. 

Så gör du

1. Planera tomten

Det första och viktigaste är att planera hur tomten ska se ut. Mät gärna upp hur stora ytor det gäller. Det ger dig chansen att få så konkreta och realistiska offerter som det bara går. Ska du ha en mur, bör du veta hur lång och bred du har tänkt dig, liksom hur stora terasser du har tänkt dig och så vidare.

2. Beställ grävarbetet

Här är det viktigt att du väljer en erfaren entreprenad. En del tar bara stora arbeten på sig, i samarbete med andra företag eller BRF:er. Andra tar på sig olika kunder och storlek på kunderna. För vissa spelar det ingen roll hur stort eller litet arbete det handlar om. Vänd dig till någon som kan tänka sig att åta sig grävning av en trädgård, exempelvis.

3. Bestäm och beställ material, såsom trädgårdsstenar, terassten och mursten

När du väl har kommit så långt att du vet hur du har tänkt dig det hela, är det bara att beställa stenmaterialet, eller materialet som du har tänkt för din mur. Betong är ett underskattat material som blir mycket snyggt i trädgården. Vill man ha en hög mur är en betongmur i vit färg riktigt snyggt.

4. Sedan är det bara att sätta igång

När du sedan väl har bestämt dig för hur, var och när är det bara att sätta igång. Googla markentreprenad Stockholm för att hitta en entreprenad i Stockholm.

31 May 2018

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare