RightLeft
 
 

Så kan du avgränsa i trädgården

Det finns lite olika metoder att bygga tydliga avgränsningar på tomten. En del använder sig av gamla snäckor. Andra använder sig av stenar som är snygga mot gräsmattan och rabatterna. Här finns olika slags stenar med olika färger och nyanser som är mer eller mindre snygga mot resten av trädgården. Använder man sig av natursten är det stenar som smälter väldigt snyggt mot resten av naturen i en trädgård. Det finns mörkare stenar i granitgrått, och ljusare stenar av kalk som är helt vita. Vill man sedan bygga en terass eller trappa passar det bäst att bygga dem i liknande stenar som man avgränsar rabatter och odlingar med. På så sätt ser man till att trädgården bildar en enhet och får ett enhetligt utseende.

Anlita företag som är erfarna på stensättningar

Alla trädgårdar är unika. Vissa vill ta in resten av naturen i sin trädgård och utnyttja naturens utseende i den egna trädgården och låta trädgården ha kullar och terasser, eller så ser man till att gräva och jämna ut alla olika höjdskillnader på tomten, så att allt är så platt som möjligt. Då gör man om hela trädgården så att den passar det behov som man kanske har i trädgården. Vill man odla i den egna trädgården är det bäst att ha så många plana ytor som det bara går. Ska man odla vill man ju ha rabatter och odlingsytor. Då behöver man ofta stora ytor med mycket jord. Kanske man behöver schakta jord och ta dit en grävmaskin som kan gräva ut ordentligt. Kanske det finns bra matjord på tomten, så slipper du köpa ny jord. Då är det bara att se till att ge den jord man har bra näring så att jorden kan bära fram grönsaker, bär och frukter.

Om du väljer att gränsa av med stenar

Det finns trädgårdsstenar i olika former och färger. Här kan man sätta en prägel på trädgården med hjälp av trädgårdsstenar. Man kan välja mörkare eller ljusare stenar till trädgården. Med hjälp av trädgårdsstenar kan man bygga en terass, att skaffa sig odlingar, fruktträdgård eller mest bärbuskar. Bäst är att anlita tärdgårdsmästare som är vana vid stensättningar och som kan hjälpa sig planera din tomt och bekräfta om det är så att du bör gräva upp tomten innan du anlägger trädgården. Vill du bygga terasser så att du kan få större odlingsytor är det ingen dum idé. Läs mer här om stensättning.

28 Apr 2019

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare