RightLeft
 
 

Säkerhetsdörrar Stockholm - Frågor & Svar

Hur kan man skapa en större trygghet i det egna hemmet? Ett bra exempel på detta är att investera i en säkerhetsdörr i Stockholm. Just säkerhetsdörrar i Stockholm har under senare år kommit att bli en mer aktuell fråga än tidigare.

Det handlar dels som att många upplever staden som mer otrygg, men det handlar även om att det finns viss tyngd bakom den känslan. Inbrotten ökar och då få av dessa dessutom klaras upp så måste man ta saken mer i egna händer - oavsett om man är privatperson, företagare eller exempelvis fastighetsägare.

Säkerhetsdörrar i Stockholm fungerar preventivt. En tjuv vet att det är betydligt svårare att ta sig igenom en säkerhetsdörr i Stockholm och väljer istället att gå vidare. Få inbrott planeras - de sker mer av en slump och då ett tillfälle uppenbarar sig. En olåst port kan innebära en enkel väg in i en lägenhet eller ett källarförråd. Det finns emellertid vissa saker att tänka på i samband med att man ska välja säkerhetsdörr och vi tänkte titta närmare på detta genom att gå igenom några vanliga frågor - och svara på dessa:

Vilken säkerhetsdörr ska jag välja?

Det finns olika nivåer då man talar om säkerhetsdörrar och rådet är att du siktar lite högre. Den dörr du väljer bör nå EU-standard och ha en märkning SS EN 1627 samt uppfylla klass RC3. Ju bättre säkerhetsklass, desto säkrare är du - men det är samtidigt också en kostnadsfråga. Vill du ha extra säkerhet så kan man även komplettera säkerhetsdörrar i Stockholm med exempelvis gallergrindar.

Är inte säkerhetsdörrar i Stockholm fula?

Nej, det är ett vanligt missförstånd. Idag kan man designa dörrar som passar alla typer av arkitektoniska stilar. Du kan - tillsammans med leverantören - hitta rätt stil både vad gäller färg, lås och exempelvis handtag och namnskylt.

Vilka andra fördelar finns med en säkerhetsdörr i Stockholm?

En säkerhetsdörr är brandsäker och släpper inte in den giftiga röken. Det kan rädda liv. Dels så kan du även få en lägre försäkringspremie om du väljer en säkerhetsdörr - och du kan även se att värdet på din bostad ökar. Det finns således väldigt många starka skäl till att skaffa en säkerhetsdörr i Stockholm!

19 Mar 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare