RightLeft
 
 

Slipp klippa gräset hela sommaren

Har du också väldigt fina, men väldigt stora gräsmattor som du helst vill se kortklippta? Det är så stor skillnad på en slarvig gräsmatta och en som är väl skött. Ibland ser man misshandlade gräsmattor som är både torra, bruna och ser förskräckliga ut. Sådana gräsmattor vill ingen ha. Men ska en gräsmatta bli fin och grön, krävs det en hel del arbete. Är det en sommar som har lagom mycket regn under en sommar, sköts gräsmattan av sig självt. Då är det bara att klippa gräsmattan så sköter den sig självt. Men har man både ett hus i stan och en sommarstuga, som också har gräs att klippa, kan man råka ut för att bara ägna hela sin semester åt att klippa gräs. Och det finns roligare saker att göra på sin semester.

Anlita trädgårdsarbetare på Värmdö

Det är då som man anlitar trädgårdsarbetare på Värmdö för sin trädgård. Visste du att det är avdragsgillt för Rut-avdraget? Du får ju numera dra av dubbelt så mycket för Rut-tjänster som förut. Det sänker priset på arbetskostnaderna rejält. Då är det bara att tala om hur du vill ha det och anlita trädgårdsarbetare som då kommer och tar hand om de trädgårdar som du önskar så att du kan ägna dina semestrar åt trevligare saker. Många trädgårdsarbetare är flexibla och tar de uppdrag som du ger dem. Är det inte mer än gräsklippning så kan de bara ta det, är det bara att plantera många växter på vårarna eller höstarna, så går även det. Eller, om man har stora trädgårdar, kan man skaffa sig trädgårdsarbetare som är där en gång i veckan eller oftare eller mindre ofta.

Anlita firma för trädgårdsarbete

Det finns olika trädgårdsfirmor, men det finns inte lika många som andra Rut-tjänster som till exempel hemstädningsfirmor. Däremot finns det sådana som kan komma när du ber dem. Om du så vill kan de ta med egna maskiner som kan gräva, schakta jord, eller som bara kommer och blåser bort löv och grus. Vill man, kan även samma trädgårdsarbetare komma och skotta bort snön på vintrarna. Behöver man andra arbeten, som till exempel murare som kan göra mursättningar i trädgården kan man även få det, men märk väl att de slags arbeten inte går att göra avdrag på Rut-avdragen. De tjänster som är giltiga för Rut-avdragen är rena trdägårdsarbeten, alltså endast sådant som har med plantor och växtligheter att göra, såsom beskärning, planteringar och klippningar av häck eller gräsmattor. Läs mer här: https://www.trädgårdsarbetevärmdö.se.

24 Jun 2019

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare