RightLeft
 
 

Solskydd i Stockholm - Skuggande och skyddande lösningar för hem och företag

I det soliga Stockholm kan solskydd vara avgörande för att njuta av utomhuslivet utan att riskera skadlig exponering för solens strålar.

Trots att Sverige inte är känt för sitt soliga klimat, ökar dock hudcancer och solskador bland svenskarna. Vissa spekulerar om att detta kan bero på ökad utlandsturism, medan andra tror att svenskarna, i jakt på de få soltimmar som erbjuds, ibland överskrider gränsen för vad vår hud tål.

Hälsa är viktigt, och därför är det klokt att skydda sig mot solens skadliga effekter. I Stockholm finns det ett brett utbud av solskyddslösningar att välja mellan. Bland de populäraste alternativen återfinns stora markiser som ger behaglig skugga till uteplatser, samt sidomarkiser som ger både insynsskydd, skugga och vindskydd. Dessa lösningar möjliggör njutningen av utomhusvistelse utan att oroa sig för skadliga solstrålar.

Förutom att skydda hälsan bidrar solskydd även till att skapa ett behagligare inomhusklimat. Rum där solen skiner starkt kan bli överhettade, vilket i sin tur kan bleka både möbler och konstverk. Genom att installera markiser och rullgardiner kan du effektivt skugga dina fönster och undvika överhettning och missfärgning. Dessutom fungerar dessa solskydd som snygga insynsskydd och finns i många olika varianter för att passa olika stilar och behov.

Skapa ett inbjudande inomhus med rätt solskydd

Vid val av solskydd i Stockholm är det viktigt att känna till att det finns olika alternativ för placering. Markiser och solskydd kan monteras både utanpå fasaden och inuti lokalen. Lamellgardiner är ett exempel på inomhussolskydd som inte bara ger skydd mot solen, utan även skapar en trevlig atmosfär. Dessa gardiner släpper in naturligt dagsljus samtidigt som de filtrerar bort det skarpaste solljuset, vilket ger en behaglig och varm belysning i rummet.

När du väljer solskydd i Stockholm är det viktigt att välja rätt typ av skydd för dina specifika behov. Om du främst önskar skugga och svalka på din uteplats är markiser ett utmärkt val. Markiser finns i olika storlekar och utföranden, så du kan anpassa dem efter din uteplats storlek och stil.

27 Sep 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare