RightLeft
 
 

Spara pengar och installera solceller i Stockholm

Det är ingen nyhet för någon att el tenderar att vara ordentligt dyrt nuförtiden. Men installerar man solceller i Stockholm sparar man ändå pengar på sikt.

I takt med att elpriserna har gått upp blir intresset för att hitta alternativa och billigare lösningar större. Man tänker också på sin elkonsumtion förstås – men våra bostäder måste ändå värmas stora delar av året. Att värma hemmet med olja eller med direktel är inte längre försvarbart. Varken miljömässigt eller ekonomiskt.

Tekniken och möjligheten att använda solenergi har varit känd mycket länge. Ändå har den inte nyttjats i någon större utsträckning. Varför? En del av svaret handlar om en installationskostnad. Ett annat problem har varit den ganska låga effekt man tidigare fått ut ur systemet. Kunskaper har saknats. Intresse har saknats så länge kostnaden för traditionella lösningar varit rimlig.

Solceller är subventionerade och effektiva

Med den tekniska utveckling som skett har situationen ändrats ganska radikalt. Idag är solceller i Stockholm en god affär på alla sätt. Relativt sett har priserna på anläggning och installation sjunkit och det finns numer också statliga subventioner man kan få ta del av. Effekten man får ut från solceller har ökat rejält och därmed är nyttan med solceller mycket större.

De allra flesta fastigheter har möjlighet att installera ett antal solceller. De kan placeras på tak eller på marken. Man har möjlighet att välja att installera en anläggning där överskottet säljs tillbaka till elbolagen. Detta gör att kostnaden blir ännu lägre. Samt – man riskerar inte att det blir brist på råvara då solen ryktesvis finns kvar även under molniga dagar.

Hur man gör vid solcellsinstallation

Det är klokt att vända sig till ett företag som har erfarenhet av det längre slaget inom området och det är också bra att välja material av hög kvalitet. Det man lägger ut vid inköp och installation har man igen i effektivitet och säkerhet då man använder anläggningen. Företaget du anlitar gör hembesök, diskuterar kostnad och placering och skickar sedan en offert.

När man accepterat denna kan arbetet starta. Dina solceller kommer att leverera billig och grön el i många år.

7 Aug 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare