RightLeft
 
 

Var är bästa platsen för en pool?

Har du äntligen bestämt dig för att skaffa en pool till din trädgård? Då är du bara att gratulera, både till beslutet och att du ska få en pool till din tomt. Det är alltid lite jobbigt innan man bestämmer sig för det ena eller det andra, men har man väl bestämt sig för att skaffa sig en pool då har man många sköna dagar framför sig, när man kan slappa vid en fin poolkant. Kanske man vill ha en trevlig fest i trädgården med familj, släkt och vänner? Då är en fest vid poolen alltid extra festlig.

Vilken form på poolen vill du ha?

Det finns olika former på en pool. De olika formerna passar olika bra beroende på var man har tänkt placera den och hur omgivningen till poolen ser ut. Önskar du dig en pool i form av en åtta, en njure, en lagun, en oktagon, eller vill du ha en rund, oval eller rektangulär pool? Vilken form som passar just dig är ju beroende på tycke och smak och vad som passar just på den plats som du har tänkt dig. Om du till exempel har en rektangulär altan, passar det bäst med en rektangulär pool. Om du har barn hemma som gillar att bada, kan det passa att skaffa en pool som har formen av en lagun och som inte är så djup. Då kan man ha trappor ner till poolen från flera olika håll. Läs mer om Miami Pool på: https://miamipool.se.

Var i trädgården passar poolen?

Nästa fråga som du bör bestämma sdig för, är var i trädgården som det passar bäst att placera poolen. Ska den vara närmast huset? Eller finns det någon annan del i trädgården där den passar bättre? En sak som man bör tänka på är att inte placera poolen för nära träd. Alla träd fäller löv, pollen och annat. Placerar man då en pool nära trädet, är man garanterad en pool full med löv och pollen. På samma sätt är det om man råkar placera en pool när där fåglarna gillar att samlas. Då kan man förvänta sig en nedsmutsad pool av fåglar. Då bör man alltid vara noga med att lägga över poolskyddet så snart som man ine badar i den. Finns det andra vilda djur, till exempel som gärna vandrar över tomten? I så fall bör man tänka på att de vilda djuren inte ska ramla ner i poolen och alltid bygga så att poolen är skyddad mot vilda djur som kan ramla ner i poolen.

3 Jun 2019

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare