RightLeft
 
 

Vissa hus i Stockholm behöver sällan fasadmålning

Det finns olika saker att tänka på när det gäller fasadmålning. Ligger det inne i Stockholm eller vid havet, samt vilken typ av fasad har den egna fastigheten?

Kalles hus hade troligtvis aldrig blivit målat trots att det hade över fyrtio år på nacken. Det såg lite slitet ut så han förstod att det var hög tid. Först hade han blivit chockad över att få veta historien om huset i Stockholm och den fasadmålningshistoria som fanns. Kan det verkligen stämma att det inte behövde målas oftare?

Enligt den förre ägaren behövde fasader gjorda med puts inte målas särskilt ofta. Det kunde gå upp mot fyrtio år innan det var dags igen. Var det sant att huset inte målats sedan det byggdes så fick Kalle hålla med om att det hade klarat sig otroligt bra genom åren. Kanske var det för att huset stod ganska skyddat.

Fasadmålning för experter

Uppenbart för Kalle var hans okunskap om fasadmålning då han tidigare bott i lägenhet. Därför beslutade han sig för att kontakta ett företag med personal som var experter på fasadmålning i Stockholm. De skulle komma och titta på fastigheten och tillsammans skulle de besluta om de åtgärder som skulle tas.

Mötet blev intressant och målaren uppgav att huset inte behövde målas ofta. Hur lång tid som kunde gå berodde på vart huset låg och vilket slitage det utsattes för. Däremot kunde denne se att det var dags nu. När målaren åkte var det bestämt att denne skulle skapa en offert så att Kalle fick se kostnaden innan de satte igång.

9 Aug 2023

Nyheter från Rum & Trädgård


Nyheter från utställare